Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Αλεξανδρούπολη πόλη ζωντανή, γιορτινή

Του Γιώργου Πανταζίδη

Τι κι αν σε λίγες ημέρες στη Βουλή κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ενδεχομένως η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές; Τα Χριστούγεννα, οι εορτές είναι εδώ και αυτό κανείς δεν μπορεί να το χαλάσει. Ο καιρός δε, αυτές τις ημέρες δείχνει να είναι σύμμαχος των ανθρώπων που θέλουν να σμίξουν με τις οικογένειές τους, να περάσουν καλά και να φύγουν λίγο από τις σκοτούρες της καθημερινότητάς τους .
Από το Σαββατοκύριακο μέχρι και την παραμονή Χριστουγέννων, την κορύφωση των προετοιμασιών για το γιορτινό τραπέζι και τις γιορτές των Χριστουγέννων, η αγορά της Αλεξανδρούπολης παρουσίαζε αυξημένη κίνηση, με τον κόσμο να ξεχύνεται για να πάρει γευτεί «μυρωδιά» Χριστουγέννων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων και του παιχνιδιού, το πάρκο της Εθνικής Ανεξαρτησίας έναντι της Ακαδημίας που εδώ και καιρό έχει «φορέσει» τα καλά του.
Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής βλέπει με χαμόγελα την αύξηση της καταναλωτικής ροής η οποία πέρασε μια κάμψη την περασμένη εβδομάδα με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, όμως αναζωπυρώθηκε τα τελευταία 24ωρα. Τα ξενοδοχεία της περιοχής προετοιμάζονται και αυτά ώστε να υποδεχθούν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες τους, ιδιαίτερα τις ημέρες πριν και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, πρώτη του νέου χρόνου, η πληρότητα στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής θα φτάσει στο 70-80% σε ορισμένες περιπτώσεις και το 100%.

Χατζηκωνσταντίνου: «Πρωτοχρονιά με Βαλκάνιους επισκέπτες»

«Τα Χριστούγεννα δεν αναμένουμε κάτι το ξεχωριστό από κίνηση και προσέλευση κόσμου, αφού έχουν καθιερωθεί ως οικογενειακή γιορτή, ωστόσο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά τις ημέρες των εορτών της Πρωτοχρονιάς. Δυο ημέρες πριν και μετά την γιορτή του νέου έτους τα ξενοδοχεία της περιοχής μας θα έχουν πληρότητα70-80% σε ορισμένες περιπτώσεις και το 100%» δήλωσε στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θράκης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου .
Σημαντική θα είναι η έλευση Τούρκων επισκεπτών κατά κύριο λόγο αλλά και από Βουλγαρία και Ρουμανία, με τους έλληνες να είναι μειοψηφία. Η αναμονή Βαλκάνιων τουριστών σε μια περίοδο που ήταν «νεκρή» άλλες εποχές, δίνει ανάσα και ελπίδες σε όλη την αγορά με τα αποτελέσματα να είναι ευεργετικά. Άλλωστε , δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία που ωφελούνται αλλά και όλη η αγορά συνολικά.

Χατζημιχαήλ: Αυξημένη η ροή της κίνησης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ, η πόλη μας έχει καθιερωθεί ως ένας προορισμός που όσοι έρχονται επιζητούν ευεξία, διασκέδαση, αγορά, τοπικά προϊόντα και φαγητό. «Αυτά πρέπει να μελετηθούν και να τα αξιοποιήσουμε, ώστε να αφήσουμε τους επισκέπτες ικανοποιούμενους και την αγορά ωφελημένη σε τέτοιες δύσκολες εποχές».
Για τον κ. Χατζημιχαήλ, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι αυτή που περιμένουμε κόσμο ντόπιο που επιστρέφει σε συγγενείς για να περάσει τις γιορτές και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, περισσότερο ξένο κόσμο από τις γειτονικές χώρες. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος μ ια και δεν υπήρχε το χειμώνα αυτός ο κόσμος, μέχρι πριν μια τριετία.
Σε μια από τις εξωστρεφείς δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, για να συμβάλλει τόσο στην τόνωση της αγοράς όσο και στην ανάδειξη του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, είναι και διήμερες γιορτινές εκδηλώσεις κε τίτλο «Κέντρο σαν παραμύθι».

Η Αλεξανδρούπολη τις γιορτινές ημέρες θα ζωντανέψει . Ας το χαρούμε όλοι. Με χαμόγελο και ευχές.
Καλές γιορτές