Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αλκυονίδες Μέρες

του Ανδρέα Κολίσογλου

Ανακούφιση προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών που έστειλε ηχηρό μήνυμα ενάντια στις πολιτικές τις λιτότητας που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 5 χρόνια.
Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον Σύριζα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπόσχεται το τέλος της λιτότητας και την απαλλαγή της χώρας από τις κακές επιλογές των προηγούμενων μνημονικών κυβερνήσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρουγγαλος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όσους απολύθηκαν παράνομα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων με την τρόικα που αφορούν τους στόχους ποσοτικής μειώσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι θα υπάρξει ένας πιο δίκαιος τρόπος αξιολόγησης των υπαλλήλων.
Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ζήτησε συγνώμη για την παράνομη μείωση του μισθολογίου των ένστολων που προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση και υποσχέθηκε την επανενεργοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας.
Ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, ανακοίνωσε την απόφαση της νέας κυβέρνησης να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θεωρώντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα στερηθεί από τα μελλοντικά έσοδα της σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης.
Ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας Ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου,του Λιμανιού του Πειραιά και την αναθεώρηση της συμφωνίας με την Cosco.
Ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χ. Σπίρτζης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας όπως π.χ. τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Η κυβέρνηση λοιπόν δείχνει αποφασισμένη να μην παρεκκλίνει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις των δυο κομμάτων και μένει να διαπιστώσουμε την αποτελεσματικότητα αυτών των δεσμεύσεων.. Όσο και αν προσπαθούν να παρουσιάσουν ετερόκλητες τις 2 κυβερνητικές δυνάμεις, όλα τα παραπάνω δείχνουν να είναι κοινός τους τόπος και οι όποιες διαφορές των 2 κομμάτων σε άλλα ζητήματα μένουν προς το παρόν στην άκρη.
Ας περιμένουμε λοιπόν τα πρώτα δείγματα πολιτικής γραφής πριν μπούμε στη διαδικασία να καταδικάσουμε εξ αρχής αυτή τη συνεργασία και τις επιλογές της, όπως έσπευσε να κάνει το Ποτάμι, το οποίο αν συνεργαζόταν με την παρούσα κυβέρνηση, θα ήταν εμπόδιο στο κυβερνητικό έργο και την αναχαίτιση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αφού σύμφωνα με τις προεκλογικές του εξαγγελίες τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων.


Δημοσιεύθηκε στο ThinkOver.gr