Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Ο Άνθιμος (Θεσνικης) ξαναχτυπά: Να προσευχηθούμε να μείνουμε στην Ευρώπη, θα μας πάρουν την περιουσία

Μήνυμα στο κόμμα που «θα επιδιώξει να πάρει την περιουσία της εκκλησίας» έστειλε ο Μητροπολίτης Θεσαλονίκης κ. Άνθιμος μιλώντας στους πιστούς, ενώ απηύθυνε έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Άνθιμος έκανε λόγο για στέλεχος κόμματος που δήλωσε πως «όταν εκλεγεί το κόμμα του στην κυβέρνηση θα πάρει την περιουσία της εκκλησίας».
«Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη δημιουργική για το λαό μας; Και πως θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πως θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ», διεμήνυσε ο Μητροπολίτης.
Κάλεσε δε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη στιγμή που συμμετέχουν σε αυτήν άλλες χώρες από τα Βαλκάνια.
«Αυτό το θέμα είναι εθνικό, υπάρξεως, ιστορίας. Είναι δυνατόν να είμαστε έξω εμείς; Να κάνουμε προσευχή ώστε να μείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη στον ευρωπαϊκό χώρο, γιατί αλλιώς... δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλει ο λαός, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κυβερνήσει».