Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Οι άνθρωποι του βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη παίρνουν θέση για την υπόθεση Εθνικού - Κασαμπαλή

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ- ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ
Παρακολουθώντας την αναμενόμενη παρωδία του αγώνα της ομάδας μας, του Εθνικού Αλεξ/πολης, με το Φοίνικα Σύρου και επειδή στη Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης υπάρχουν και άτομα που έχουν υπηρετήσει επι μακρόν με μεγάλη επιτυχία το Ελληνικό Βόλεϊ και τις εθνικές ομάδες, μας δημιουργούνται ορισμένα ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Προς τους προπονητές της Εθνικής Εφήβων:1. Σε ποια προετοιμασία ενόψει μεγάλης διοργάνωσης εθνικής ομάδας καλούνται μόνο 2 πασαδόροι; (για να καταρριφθεί το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν πασαδόροι για την προπόνηση της ομάδας)
2. Με ποια αιτιολογία θεωρείται για έναν έφηβο αθλητή μια προπόνηση πιο ωφέλιμη από έναν αγώνα της υψηλότερης κατηγορίας, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός πασαδόρος της ομάδας του;
3. Κατά δήλωση των προπονητών της, η Εθνική Εφήβων θα προσπαθήσει να αποκτήσει εμπειρίες από το τουρνουά πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Πως είναι δυνατόν να εκτιμούν ότι MIA! προπόνηση είναι πιο σημαντική από την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα της Volleyleague;

Προς το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. :
1. Για ποιο λόγο η Ε.Ο.ΠΕ. απειλεί ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητα της εφαρμογής του καταστατικού της, σε ένα σωματείο που έχει ένα λογικό και εύλογο αίτημα (άδεια από ΜΙΑ προπόνηση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ πασαδορου της για να συμμετέχει σε έναν σημαντικότατο αγώνα της Volleyleague); Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν η ίδια διοίκηση της Ομοσπονδίας έκανε δεκτά παρόμοια αιτήματα και μάλιστα χωρίς να υφίστανται οι ίδιοι σοβαροί λόγοι παρουσίας παικτών (θα πρέπει να θυμάται τις περιπτώσεις αυτές ο ομοσπονδιακός προπονητής την εποχή που ήταν σωματειακός προπονητής). Και όλη αυτή η αυστηρότητα για ένα ιστορικό επαρχιακό σωματείο που έχει προσφέρει διαχρονικά τα μέγιστα στο Ελληνικό Βόλεϊ, ιδιαίτερα στις Εθνικές Ομάδες σε όλα τα επίπεδα και έχει ονομαστεί δίκαια μητρόπολη του Ελληνικού Βόλεϊ.

2. Πως είναι δυνατόν η Ε.Ο.ΠΕ., ο θεματοφύλακας της ανάπτυξης του Ελληνικού Βόλεϊ και των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων, να προσυπογράφει τη συμμετοχή 4 ξένων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα και να συνεχίζει το έργο της εμποδίζοντας το βασικό πασαδόρο της Εθνικής Εφήβων να αποδείξει σε όλη την Ελλάδα, σε έναν πολύ σημαντικό τηλεοπτικό αγώνα, ότι οι
Έλληνες αθλητές είναι ισάξιοι αν όχι και καλύτεροι ορισμένων ξένων που παίζουν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Προς τους προπονητές και την Ε.Ο.ΠΕ. :
Έχετε αναλογιστεί άραγε στην ψυχολογική πίεση που δέχεται ο αθλητής από την κακή διαχείριση όλης αυτής της υπόθεσης και ότι σε λίγες ημέρες θα κλιθεί, με ηρεμία και καθαρό μυαλό να κατευθύνει τους τόσο σημαντικούς αγώνες για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων;

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τυχαίες οι αποφάσεις που πάρθηκαν και θα ήταν χρήσιμο να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης της Ε.Ο.ΠΕ., ώστε να γίνουν γνωστές οι προσωπικές θέσεις των μελών του Δ.Σ. και των ομοσπονδιακών προπονητών.
Οι άνθρωποι του Βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης απαιτούν σεβασμό στις θυσίες του ιστορικού Εθνικού για την ανάπτυξη
και προβολή του Ελληνικού Βόλεϊ, τη διαχρονική παραγωγή αθλητών υψηλού επιπέδου καθώς και τις οικονομικές θυσίες μιας πόλης για τη διατήρηση της ομάδας στην Volleyleague. Απαιτούμε σεβασμό κυρίως από τους ανθρώπους που έχουν εκλεγεί από τα σωματεία για να προασπίζουν τα συμφέροντά τους με στόχο την πρόοδο του αθλήματος.

Στα παραπάνω ερωτήματά μας θα θέλαμε να γνωρίζουμε τη θέση του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων, του ΣΕΠΠΕ, του ΠΑΣΑΠ και όλων των φορέων που ενδιαφέρονται για το Ελληνικό Βόλεϊ και τους καλούμε να απαντήσουν στους ανθρώπους, που κατακλύζουν κάθε Σάββατο το Κλειστό Γυμναστήριο ''Μιχάλης Παρασκευόπουλος'' της Αλεξανδρούπολης, αν παρόμοιες πρακτικές ωφελούν την πρόοδο του αθλήματος και των Εθνικών Ομάδων.