Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στον Έβρο θα περιοδεύσει την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής

Της Κικής Ηπειρώτου

Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου θα βρίσκεται στον Έβρο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Πρώτος σταθμός του θα είναι το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου θα παραστεί στα εγκαίνια νέου ιατρικού εξοπλισμού, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη διοίκηση και το προσωπικό. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Διδυμότειχο, όπου θα συναντηθεί με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το νοσηλευτικό ίδρυμα του βορείου Έβρου, με πρωταρχικό αυτό των προσλήψεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Κουρουμπλής θα επιστρέψει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη για την υγεία στη Θράκη.Την επόμενη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης. Σημειώνεται ότι υπάρχουν προσδοκίες από την επίσκεψη του υπουργού στις τάξεις γιατρών και νοσηλευτών, αφού ο ίδιος είναι καλά ενημερωμένος για τα ζητήματα που απασχολούν τα νοσοκομεία όλων των περιοχών της Θράκης.

Για τους Διοικητές των Νοσοκομείων του Έβρου

Τις παραιτήσεις των διοικητών από όλα τα νοσοκομεία της χώρας ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου υγείας, Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε από τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας να έχουν παραιτηθεί έως τις 30 Απριλίου, στέλνοντας, μάλιστα, προσωπικά e-mail στον καθέναν από αυτούς ξεχωριστά. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση του ΠΓΝΕ, υπάρχει δυστοκία αναφορικά με την εύρεση νέου προσώπου για την «καυτή» καρέκλα της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ ο σημερινός διοικητής Δημήτρης Λαζόπουλος δηλώνει… αναποφάσιστος.
Σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τους διοικητές και τους υποδιοικητές να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους, ευχαριστώντας τους, ταυτόχρονα, για τη μέχρι τώρα προσφορά τους στον τομέα της Υγείας. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ