Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ασημένια παγκόσμια διάκριση για το ελαιόλαδο ΚΥΚΛΩΠΑΣ της Μάκρης

Παγκόσμια διάκριση για το λάδι της Μάκρης Αλεξανδρούπολης. Από 14 έως 16 Απριλίου διεξήχθη ο φημισμένος New York International Olive Oil Competition που διοργανώνεται από το Olive Oil Times! Ο διαγωνισμός θεωρείται τόπος συνάντησης και δικτύωσης για παραγωγούς ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, εμπόρους, διακινητές και αγοραστές με πάνω από 700 συμμετοχές από 25 χώρες.Η Ισπανία , Ιταλία ,Πορτογαλία ,ΗΠΑ ,Τουρκία ήταν μερικές από τις χώρες που διαγωνίστηκαν με ρεκόρ συμμετοχών από την Ελλάδα με σύνολο 186 δειγμάτων.
Ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου της Νέας Υόρκης εξελίσσεται σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδου διεθνώς. Σε μια χρονια που ο καιρός δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής της Αλεξανδρούπολης ,είναι πολύ σημαντικό ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Κύκλωπας” κατάφερε και απέσπασε και φέτος παγκόσμιο βραβείο!
Η σημασία στην λεπτομέρεια και η συνεχής αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ελαιοκαλλιέργιας και ελαιοποίησης κατέταξαν και πάλι το λάδι της Μάκρης στον πίνακα με τα κορυφαία ελαιόλαδα στον κόσμο, και εις ανώτερα!