Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Επιτάφιος στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήταν ο βασικός λόγος δημιουργίας της πόλης μας, γύρω από το οποίο και κάτω από τη σκέπη του Αγίου Νικολάου, του προστάτου των ναυτικών, κτίσθηκε κάποτε ένα μικρό ψαροχώρι και στο πέρασμα των χρόνων αναπτύχθηκε στη σημερινή μας πόλη, διατηρώντας έτσι τη μακραίωνη ναυτική παράδοση και ιστορία ολόκληρης της πατρίδας μας.
Για το λόγο αυτό και τιμώντας όλους τους προγόνους μας ναυτικούς που χάθηκαν στη θάλασσα, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε συνεργασία
με τον Οργανισμό Λιμένος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλεώς μας θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά φέτος εκφορά του Επιταφίου στον Λιμένα της πόλεώς μας. Την Μεγάλη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, στις 5.30΄ το απόγευμα στο μικρό λιμανάκι θα τελεσθεί από το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο η εκφορά του Επιταφίου και Τρισάγιο «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εν θαλάσση επαναπαυομένων αδελφών μας».
Προσκαλούμε όλους τους Αλεξανδρουπολίτες την Μεγάλη Παρασκευή στις 5.30’ το απόγευμα στο μικρό λιμάνι της πόλης μας για να προσευχηθούμε για τους προγόνους μας που έχουν για τάφο τους τη θάλασσα.