Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Εβρίτης Μιχαλεντζάκης!

Συνεχίζει να καταπλήσσει τον πλανήτη εντός πισίνας ο 17χρονος Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ο οποίος σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα στο διεθνές μίτινγκ που διεξάγεται στο Βερολίνο.
Αυτό το εξαιρετικό ταλέντο από τον Έβρο, έκανε για ακόμα μία φορά περήφανους τους Έλληνες σημειώνοντας εκπληκτική επίδοση και μάλιστα στη μεικτή αγωνιστική κατηγορία S8 έως S11. Ο χρόνος του που καταγράφηκε ως ο κορυφαίος όλων των εποχών, 2:13.09.Ο αθλητής του Ηρόδικου πήρε το ρεκόρ από τον Ιταλό Φεντερίκο Μορλάτσι ο οποίος το διατηρούσε από τις 29 Απριλίου 2011. Να σημειωθεί ότι ο Μιχαλεντζάκης αγωνίζεται για την κατηγορία S9.
Την δεύτερη θέση στο αγώνισμα, κατέλαβε ο Κροάτης Βίνσεντ Κριστίαν (S9) και τρίτη θέση ο Όλιβερ Ισραΐλ από την Ισπανία που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ην κατηγορία S11.
Μέχρι στιγμής, η ελληνική κολύμβηση έχει πανηγυρίσει δύο μετάλλια στο Βερολίνο αφού εκτός το χρυσό του Μιχαλεντζάκη, στο βάθρο των νικητών βρέθηκε και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Στους τελικούς της πρεμιέρας, ο Γιάννης Κωστάκης ήταν 8ος στα 150μ. μικτής ατομικής με επίδοση 3:26.13 και ο Μιχαλεντζάκης 7ος στα 100μ. πεταλούδα με 1:02.37.

Sportsfeed.gr

του Αριστομένη Νικολόπουλου