Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Νέο ραντεβού του Run Greece στις 27 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, άνοιξε η σεζόν για τους αγώνες Run Greece. Για τρίτη χρονιά θα διεξαχθεί η επιτυχημένη σειρά αγώνων, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε έξι πόλεις της περιφέρειας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά την Wind, που είναι ο μεγάλος χορηγός αυτού του θεσμού.
Οι διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν μικρό απολογισμό για τις σεζόν που προηγήθηκαν και φυσικά να μιλήσουν γι΄αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Στόχος στους έξι φετινούς σταθμούς (Λάρισα, Ηράλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα) να πάρουν μέρος περισσότεροι από 20.000 δρομείς όλων των ηλικιών, αριθμός που θα αποτελεί ρεκόρ.
«Πριν τρία χρόνια είχαμε δύο στόχους, να βγάλουμε στους δρόμους τους κατοίκους και να τους φέρουμε κοντά σε καλύτερο τρόπο ζωής και ο δεύτερος να δημιουργήσουμε μια γιορτή στο κέντρο των πόλεων όπου φιλοξενούνται οι αγώνες. Είμαστε ολοένα και πιο κοντά στους στόχους μας. Κάθε χρόνο τρέχουν ολοένα και περισσότεροι αθλητές και οι αγώνες αποτελούν καλό παράδειγμα για συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ομοσπονδία», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων της ομοσπονδίας, Γιάννης Μαμουζέλος, είπε μεταξύ άλλων: «Οι έξι αγώνες του Run Greece με τον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο Αθήνας είναι κορμός της δραστηριότητας του ΣΕΓΑΣ με πολύπλευρες προεκτάσεις και στοχεύσεις. Μέσα από αυτούς τους αγώνες φέραμε τους ανθρώπους σε μια διοργάνωση ψυχαγωγική και κοινωνικοποίησης».
Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι των έξι πόλεων, όπου θα γίνουν οι αγώνες.
Το Run Greece της Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα Κώστας Πατερόπουλος «Θέλαμε να σηκώσουμε την τοπική κοινωνία από τον καναπέ, να τους βγάλουμε στον δρόμο, κάτι το οποίο μάλλον καταφέραμε γιατί πλέον τους βλέπουμε στα πάρκα να προετοιμάζονται, για τον επόμενο αγώνα. Πολλοί αναμένουν τον φετινό αγώνα για να κάνουν ατομικό ρεκόρ. Για την Αλεξ/πολη το Run Greece αποτελεί μοναδική ευκαιρία εξωστρέφειας, προς τους γειτονικούς λαούς, αλλά και πρόταση αθλητικού τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή."

Ανασκόπηση Run Greece 2014

Στη διοργάνωση του 2014 συμμετείχαν πάνω από 15.000 απλοί πολίτες και δρομείς/περιπατητές της χώρας μας, από τους οποίους ένα 20% περίπου ταξίδεψε στις διοργανώτριες πόλεις προκειμένου να συνδυάσει το χόμπι, υγιεινό και κοινωνικό τρόπο ζωής του με έναν νέο τρόπο αθλητικού τουρισμού και γνωριμίας με διάφορες πόλεις της χώρας μας.
Επιπλέον, το RUN GREECE προσέλκυσε τη συνεργασία 80 και πλέον εθελοντικών οργανώσεων της περιφέρειας της χώρας, αναδεικνύοντας τη δύναμη που έχει να ενώνει την κοινωνία, αλλά και συγχρόνως να τη στηρίζει, όπως για παράδειγμα γίνεται μέσα από το κοινωνικό έργο της WIND ΕΛΛΑΣ η οποία το 2014 χρηματοδότησε με περίπου 60.000 Ευρώ φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης των περιφερειών στις οποίες γίνεται η διοργάνωση.
Έτσι λοιπόν, με κύριο στόχο τη συνέχιση του ανοίγματος του ΣΕΓΑΣ & της Περιφερειακής/Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, θα γίνουν και φέτος έξι λαϊκοί αγώνες δρόμου μαζικής συμμετοχής, σε ανάλογο αριθμό μεγάλων πόλεων από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και την Πελοπόννησο.

Οι ημερομηνίες του Run Greece για το 2015

Ηράκλειο 26 Απριλίου
Γιάννενα 10 Μαΐου
Καστοριά (και Ημι-Μαραθώνιος) 17 Μαΐου
Αλεξανδρούπολη 27 Σεπτεμβρίου
Πάτρα 11 Οκτωβρίου