Σάββατο 23 Μαΐου 2015

"ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ" από τη Θεατρική ομάδα του Διδυμοτείχου

Ο ΘΕΑ|ΣΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ συνεχίζοντας τη θεατρική σαιζόν του, παρουσιάζει τη "ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ" μια θεατρική παράσταση του Νηλ Σάιμον σε μετάφραση και διασκευή της Ελένης Ράντου
Μόνο για τρεις παραστάσεις, Σάββατο 23 Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Μαϊου 2015 και ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο ΟΡΦΕΑΣ στον πεζόδρομο Διδυμοτείχου. τηλ.για πληροφορίες και κρατήσεις 2553 0 20050.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο μεγάλος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας Αντόν Τσέχοφ, άρχισε τα πρώτα του βήματα όταν ήταν ακόμα νεαρός φοιτητής, στις αρχές της δεκαετίας του 1880, με τη δημοσίευση μικρών διηγημάτων σε σατιρικές εφημερίδες και περιοδικά της Μόσχας. Πρόκειται για μια σειρά από δροσερά, πνευματώδη και σπαρταριστά διηγήματα που απέμειναν κλασικά στην παγκόσμια λογοτεχνία ως μικρά αριστουργήματα. Είναι ο αντίλαλος των βασανιστικών προβλημάτων εκείνης της εποχής , εποχή φτώχειας και μεγάλων δοκιμασιών, προβάλλουν ανάγλυφα τον κοινωνικό περίγυρο, αποκαλύπτοντας άλλοτε με συγκινητική τρυφερότητα και άλλοτε με χιουμοριστική διάθεση, τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και τις κοινωνικές πληγές της καθημερινής ζωής.

Ο πρώτος που καταπιάστηκε με αυτά τα μικρά διηγήματα του Τσέχωφ ήταν ο αμερικάνος θεατρικός συγγραφέας Νήλ Σάιμον, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Τα διασκεύασε για το θέατρο και τα συνένωσε σε ένα θεατρικό έργο με τον τίτλο "Ο καλός γιατρός" ("The good doctor"). Στην Ελλάδα παίχτηκαν για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία , με τον τίτλο " Βότκα Μολότοφ" το 1995 , σε μετάφραση και διασκευή της Ελένης Ράντου.
Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη





Σκηνικά κοστούμια : Νίκος Πατούνας και η ομάδα