Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Καμπάνια αλληλεγγύης του Ευρωπαϊκού λαού προς τους Ελληνες "Από το λαό για το λαό".

Ένας νεαρός Βρετανός, εργαζόμενος σε κατάστημα υποδημάτων, o Thom Feeney εδώ και δύο μέρες ξεκίνησε μια προσπάθεια crowdfunding = μαζικής χρηματοδότησης για την δόση της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του από τη δόση αυτή των 1.600.000.000 σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη αντιστοιχούν μόλις 3 ευρώ όσο περίπου κοστίζει μια μερίδα φέτα και ένα πιατάκι με ελιές σαλάτα και προτείνει…Γιατί να μη φάμε όλοι οι Ευρωπαίοι σήμερα φέτα με ελιές;
Η χρηματοδότησε αυτή ξεκίνησε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας indiegogo και ο στόχος είναι να συγκεντρωθεί το ποσό μέσα σε 7 μέρες. Σε περίπτωση που το ποσό δεν συγκεντρωθεί έγκαιρα (το ποιο πιθανό), ο κανονισμός λειτουργίας της πλατφόρμας επιστρέφει τα χρήματα στους χρηματοδότες.
Αυτή τη στιγμή πάντως έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1. 270.000 ευρώ και ο αριθμός των χουβαρντάδων αλληλέγγυων Ευρωπαίων όλο και ανεβαίνει. Το μικρότερο ποσό που μπορεί να συνεισφέρει κάποιος είναι 5 ευρώ. Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι, ότι παρά την αντικειμενική ουτοπικότητα του εγχειρήματος, παρά το γεγονός ότι είναι πολιτικό το ζήτημα, είναι όμως μια καθαρή ένδειξη αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Στην προσπάθεια έχουν συνεισφέρει ήδη πάνω από 73000 άτομα και ο αριθμός ανεβαίνει γρήγορα. Τους ευχαριστούμε πολύ!

Παρακάτω ο σύνδεσμος
https://www.indiegogo.com/greek-bailout-fund.html