Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΤΑΑ Εθνικός: Το όραμα και η φιλοσοφία της νέας διοίκησης

Στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης τύπου του ΤΑΑ Εθνικός , τη πρώτη μετά την δίμηνη ανάληψη των νέων της καθηκόντων, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός κ. Γιώργος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην δίμηνη πορεία του ΔΣ από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του έως και σήμερα. Προχώρησε σε έναν απολογισμό πεπραγμένων, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ομάδας, το τι παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ ανέλυσε τη φιλοσοφία και το όραμα του νέου ΤΑΑ.Κεντρική φιλοσοφία του νέου ΔΣ είναι η διαφάνεια σε κάθε επίπεδο, ο μηνιαίος έλεγχος των οικονομικών του ΤΑΑ με στόχο την οικονομική εξυγίανση. Μεγάλο αγκάθι το οικονομικό και τα χρέη των προηγούμενων ετών. Ένα από τα πρώτα βήματα ήταν η λεγόμενη Επιτροπή Καταγραφής Χρεών που έπιασε δουλειά για να καταγράψει όλες τις βεβαιωμένες υποχρεώσεις, ώστε μελλοντικά η διοίκηση Γεωργιάδη να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
«Πέρα από την αγάπη προς την ομάδα, ο λόγος που εμπλακήκαμε είναι ότι είχαμε διακρίνει την τελευταία χρονιά μια φοβερή δυσλειτουργία όσον αφορά τα διοικητικά θέματα και φοβόμασταν ότι το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού θα καταρρεύσει υπό το βάρος χρεών, συμπαρασύροντας και όλο τον ιστορικό σύλλογο. Προσωπικά για μένα ο Εθνικός είναι συνυφασμένος με την Αλεξανδρούπολη. Και αυτό που ζήσαμε όλοι τους τελευταίους μήνες της περασμένης σεζόν, δεν τιμά κανέναν. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι η γραμμή της νέας διοίκησης είναι να δείξει σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης.

Το νέο ΤΑΑ Εθνικός σαν φιλοσοφία κινείται σε τρεις πυλώνες.

- Ο πρώτος πυλώνας είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. «Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει διότι ξέρετε καλά ότι αν μία ομάδα δεν είναι υγιής, αυτό που λέμε πλέον σε όλη την Ελλάδα, αν δεν λειτουργεί με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό που όπως σας είπα μου προκάλεσε συναίσθημα ντροπής πέρυσι ήταν αποτέλεσμα της μη οικονομικής εξυγίανσης. Ο πρώτος στόχος λοιπόν με οποιοδήποτε τίμημα είναι αυτός».
- Ο δεύτερος στόχος είναι η ομάδα με όλα τα προβλήματα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. “Θεωρώ αδιανόητο ο Εθνικός να είναι ένα εύκολο ταξίδι για τον οποιοδήποτε. Θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή έδρα αλλά και όταν μας υποδέχονται στις έδρες τους πρέπει να λένε ότι έχουν ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό”.
- Ο τρίτος πυλώνας είναι τα τμήματα ανάπτυξης. Φιλοδοξία της νέας διοίκησης είναι να βγουν νέοι παίκτες από την Αλεξανδρούπολη.
Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που είδαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας δίνοντας απαντήσεις και διευκρινήσεις ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για τη συγκρότηση του ρόστερ

Μουστακίδης:  Όσον αφορά τις προσθαφαιρέσεις δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στην συνολική εικόνα της ομάδος. Τώρα ξεκίνησε η ουσιαστική συζήτηση, πιστεύω στις επόμενες 10 μέρες θα κλείσουμε όσο το δυνατόν τις περισσότερες θέσεις και θα κοιτάξουμε θέση θέση να μην έχουμε μεγάλη διαφορά από πέρσι. Και όπως είπα και προηγουμένως έχουμε ήδη κάποια παιδιά με συμβόλαια, ενώ υπάρχουν και νεαρά παιδιά με ταλέντο , τα οποία θα δουλέψουμε για να σταθούν σε υψηλό επίπεδο, έτσι ώστε τα επόμενα δύο χρόνια να αποτελούν και τον κορμό της ομάδος. Είναι στόχος η ανάδειξη νέων αθλητών από τις ακαδημίες, αλλά κακά τα ψέματα δεν μπορούν εύκολα να ξεπηδούν νέοι Κουμεντάκηδες , νέοι Δαλακούρες.

Σίγουρα όμως, ξεκινά μια νέα σκέψη και συζήτηση  με τις υποδομές. Πιστεύω ότι θα υπάρξει και μια καλύτερη συνεργασία με την ΓΕΑ έτσι ώστε να στέλνουμε κάποιους αθλητές που θα παίζουν, θα προετοιμάζονται, να κάνουν κάποια παιχνίδια σε επίπεδο Α2