Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

24 Οκτωβρίου το πρώτο σερβίς στην Α1, ίδιο το σύστημα πρωταθλήματος

Σχεδόν 7 ώρες διήρκησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ, το οποίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και εν τέλει έβγαλε και ειδήσεις. Στην συνεδρίαση επικυρώθηκε το σύστημα διεξαγωγής και η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Το πρώτο σερβίς θα δοθεί στις 24 Οκτωβρίου (με την κλήρωση να διεξάγεται στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου) και ουσιαστικά θα ισχύσει ότι και πέρσι.
Η πρόταση για πρωτάθλημα δύο ομίλων απορρίφθηκε πριν καν συζητηθεί και έτσι θα έχουμε κανονική περίοδο 22 αγωνιστικών, πλέι οφ μόνο για τις θέσεις 1-4 και πλέι άουτ για τις θέσεις 10-12, αλλά δεν θα υπάρχουν πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 (δηλαδή οι ομάδες από τις θέσεις 5 έως 9 τέλος Μαρτίου πάνε διακοπές).
Το λιγκ καπ θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και η διαφορά είναι ότι θα έχουμε νοκ άουτ αγώνες (κι όχι ομίλους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα) προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα, ενώ το φάιναλ φορ της διοργάνωσης το ζήτησε η Σύρος, ο Παναθηναϊκός και η Πάτρα.
Όλα αυτά αποφασίστηκαν στο δεύτερο κομμάτι της συνεδρίασης (που ήταν και το… γρήγορο), γιατί στο πρώτο κομμάτι είχαμε το… ζουμί, καθώς εκεί συζητήθηκαν τα εξωαγωνιστικά ζητήματα.
Πρώτο και καλύτερο αυτό του Ηρακλή όπου ναι μεν έγινε κανονικά η εγγραφή του ως 12ο μέλος του συνεταιρισμού, αλλά το θέμα δεν έκλεισε εκεί… Οι δέκα ομάδες (απουσίαζε η Λαμία) έθεσαν ηθικό θέμα για τα χρέη του Ηρακλή (προς τους αθλητές και όχι προς το δημόσιο) τονίζοντας ότι ναι μεν να πάρει ο Γηραιός πιστοποιητικό, αλλά να υπάρχει και διαδοχή των συγκεκριμένων χρεών.Εν τέλει αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει παράσταση στην ΕΕΑ προκειμένου να κάνει γνωστές τις θέσεις (αν και η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της λίγκας ήταν διαφορετική τονίζοντας ότι η διοργανώτρια αρχή δεν πρέπει να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση).Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι αφορούσε την χορηγία του ΟΠΑΠ, καθώς στην σημερινή συνεδρίαση ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει κι αυτός στην κεντρική χορηγία.
Μόνο που κι ο Δικέφαλος συνάντησε την αντίδραση των υπολοίπων μελών του συνεταιρισμού καθώς εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί ο Οργανισμός να ζητήσει οι 600.000 ευρώ (που είναι η προφορική συμφωνία για τις 10 ομάδες) να παραμείνουν για τις 11 ομάδες (μειώνοντας έτσι το μερίδιο όλων).
Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να προχωρήσει η υπογραφή της χορηγίας με τις 10 ομάδες και αφού κλείσει η συμφωνία να μιλήσει ο ΠΑΟΚ με τον οργανισμό προκειμένου να κλείσει ξεχωριστή συμφωνία.

του Δημήτρη Τυχάλα
sportsfeed.gr