Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Εγκρίθηκε από την Ευρωβουλή βοήθεια 9,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, λόγω φυσικών καταστροφών

Την παροχή βοήθειας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την επισκευή ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές από τις έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές του 2015 ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη.
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης θα επιστρέψει μέρος του κόστους που οι δύο χώρες επωμίστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα πουέπληξαν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία και την κεντρική, ανατολική και δυτική Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015.
Στην Ελλάδα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική χώρα και στην περιοχή του Έβρου, ενώ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, οι δυνατές βροχοπτώσεις και οι επακόλουθες πλημμύρες και κατολισθήσεις κατέστρεψαν αναχώματα, δίκτυα επικοινωνιών και δρόμους καθώς και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Η Ελλάδα θα λάβει βοήθεια ύψους 9,9 εκατ. ευρώ και η Βουλγαρία θα λάβει 6,3 εκατ. ευρώ.