Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δοκιμασία Εθνικού στην Πυλαία

Με την αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που θα γίνει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ανοίγει το πρόγραμμα της εμβόλιμης 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» (5η αγωνιστική, 24/22, 19.00, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δανιηλίδου).
Οι δύο ομάδες έχουν ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης μετά τους αγώνες που έδωσαν το Σάββατο.
Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Λαμία την τοπική ομάδα με 3-0 σετ, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε ο Εθνικός στην έδρα του από τον Ολυμπιακό.
Ο δικέφαλος είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα και θέλει να κρατήσει και το αήττητο αλλά και το προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Οι δύο ομάδες στις 18 Οκτωβρίου είχαν παίξει και πάλι αντίπαλοι στη Θεσσαλονίκη για τη Β΄φάση του Λιγκ Καπ και ο δικέφαλος είχε επικρατήσει 3-0, ενώ από τον Εθνικό δεν είχε παίξει ο Σούλιαγκιτς.

«Έρχεται Γολγοθάς»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Νικολάι Ζελιάσκοφ δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο απαιτεί μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση. Ο Εθνικός παρά και την ήττα του από τον Ολυμπιακό παίζει καλό βόλεϊ. Το παιχνίδι αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που παίξαμε στο Λιγκ Καπ, όπου ο Εθνικός παρατάχθηκε χωρίς τον Σούλιαγιτς. Για αυτό χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε πολύ καλά στοιχεία για να πάρουμε τη νίκη». Για τη δύσκολη συνέχεια ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Μας περιμένει ένας μήνας Γολγοθάς με πολύ δύσκολα παιχνίδια (Τρίτη Εθνικός, Κυριακή Κηφισιά, Τρίτη εκτός έδρας με Νόλικο) για αυτό και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας».

«Δεν έχουμε πίεση»

Ο Εθνικός θέλει να ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό και να αντιμετωπίσει τη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με δύσκολο πρόγραμμα - όπως και ο ΠΑΟΚ - με δύο αγώνες κάθε εβδομάδα.
Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Το πιο σημαντικό είναι να διαχειριστούμε σωστά τις δυνάμεις μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη δύσκολη σειρά αγώνων που έρχεται σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας σύμφωνα με τα όσα θα σχεδιάσουμε αλλά για τον Εθνικό δεν είναι ένας αγώνας που θα κρίνει την πορεία και τους στόχους του και για αυτό θα παίξουμε ελεύθερα και χωρίς καμία πέση».