Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς ο 17χρονος Εβρίτης κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Βραβεύτηκε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ως ένας εκ των κορυφαίων αθλητών

Σε μία όμορφη εκδήλωση, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες βράβευσαν τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2015. Αυτούς, που προσέφεραν στην Ελλάδα μετάλλια σε οκτώ αθλήματα και σημείωσαν ρεκόρ σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργώντας προσδοκίες για μία ακόμα καλύτερη Ολυμπιακή χρονιά το 2016.
Ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και ένας δικός μας άνθρωπος. Ο Εβρίτης 17χρονος κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης που βραβεύτηκε μαζί με τον προπονητή του Γεώργιο Τυλιγαδά.
Ο Μιχαλεντζάκης είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα πεταλούδα στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 2015 σε χρόνο 2:13.09, που καταγράφηκε ως ο κορυφαίος χρόνος όλων των εποχών, στη μεικτή αγωνιστική κατηγορία S8 έως S11.

Ποιος είναι ο Εβρίτης παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Οκτωβρίου 1998. Πηγαίνει στο Γενικό Λύκειο Φερών. Ξεκίνησε κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών περνώντας όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια. Από το 2007 προπονείται συστηματικά στον Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης με προπονητές τους κ. Καλλιτσάρη Τάσο και Τυλιγαδά Γιώργο. Συμμετείχε σε αγώνες με το Προαγωνιστικό τμήμα του Ο.Φ.Θ.Α ενώ 2 συνεχόμενες χρονιές ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής κολύμβησης Αν. Μακεδονίας & Θράκης. 7 χρυσά μετάλλια ο απολογισμός!!!
Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Sheffield της Αγγλίας το Ευρωπαϊκό κολυμβητικό Disability Junior & Youth meeting ηλικιών 10-18 ετών με τη συμμετοχή των 200 περίπου καλύτερων κολυμβητών –τριων από ολόκληρη τη Μ. Βρετανία (Αγγλία, Ιρλανδία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία, Σκωτία) οι οποίοι κατοχύρωσαν τα όρια πρόκρισης των αγώνων, ανάμεσά τους και η 2 φορές χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου και κάτοχος 4 Παγκόσμιων ρεκόρ, η 16χρονη Eleanor Simmonds.
Ο κολυμβητής του Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ο οποίος είχε κατοχυρώσει τα όρια πρόκρισης για το συγκεκριμένο meeting, έλαβε μέρος σε συνολικά 7 ατομικά αγωνίσματα κατακτώντας ισάριθμα χρυσά μετάλλια με τρομερά ατομικά ρεκόρ προκαλώντας αίσθηση αλλά και τον θαυμασμό τόσο των διοργανωτών όσο και τις κερκίδας!
Τέλος ο Δημοσθένης αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή στην ιστορία της Ελληνικής κολύμβησης που καταφέρνει και κατοχυρώνει όρια συμμετοχής σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα αρτιμελών κολυμβητών! Μεγάλος του στόχο .οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2016!
Ο Δημοσθένης αναμφισβήτητα αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κολυμβητικό ταλέντο της χώρας στις κατηγορίες ΑμεΑ !