Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Το αριστούργημα του Giacomo Puccini «ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ» αναμεταδίδει μέσω Νέας Υορκης η Κ.Λ.Α.

Οι αναμεταδόσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης των σπουδαίων παραστάσεων από την περίφημη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤ1 συνεχίζονται αυτό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, με το αριστούργημα του Giacomo Puccini «ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ», μια από τις πλέον γνωστές και αγαπητές όπερες του Παγκόσμιου ρεπερτορίου. Η Σουηδή δραματική σοπράνο Nina Stemme ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περήφανης Κινέζας πριγκίπισσας, οι γρίφοι της οποίας καταδικάζουν κάθε μνηστήρα που θέλει το χέρι της.Ο τενόρος Marco Berti ερμηνεύει τον Καλάφ, τον γενναίο πρίγκιπα που τραγουδά το περίφημο “Nessun dorma” και κερδίζει τελικά την αγάπη της! Ο Paolo Carignani διευθύνει τη θεαματική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli του 1987.
Η προβολή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ώρα έναρξης 19:55. Η παράσταση, που μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύεται από υπότιτλους στα Ελληνικά και Αγγλικά. Η διάρκεια της παράστασης είναι περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά, συν 2 διαλείμματα της μισής ώρας (προβλεπόμενη ώρα λήξης περίπου 23:15). Αξίζει να σημειωθεί
ότι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων η σύνδεση δεν διακόπτεται: Η κάμερα εισχωρεί στα παρασκήνια, παρακολουθούμε τη διαδικασία αλλαγής των σκηνικών, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και άλλα ενδιαφέροντα!

Η πρώτη αναμετάδοση έγινε ήδη με μεγάλη επιτυχία, αφού πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και απόλαυσαν το αριστούργημα του Georges Bizet «ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ», ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους της Λέσχης και τους θεατές, «η ποιότητα της εικόνας και του ήχου ήταν ανέλπιστα καλή, χάρις στην ενισχυμένη ηχητική εγκατάσταση που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο ειδικά για την περίσταση».

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της ΚΛΑ Βαγγέλης Μανωλόπουλος, «οι φίλοι της όπερας στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Εβρου και της Θράκης έχουν την ευκαιρία μέσα από τις παραστάσεις αυτές να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής και να βρεθούν για λίγο στο «κέντρο» του Παγκόσμιου μουσικού οπερικού γίγνεσται».


Θα ακολουθήσουν οι Οπερες:
- Μανόν Λεσκό (Puccini) – 5 Μαρτίου 2016
- Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Puccini) – 2 Απριλίου 2016
- Ρομπέρτο Ντέβερε (Donizetti) – 16 Απριλίου 2016
- Ηλέκτρα (Strauss) - 7 Μαΐου 2016
Τα εισιτήρια κοστίζουν:
- 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, σπουδαστές και εργαζόμενους σε Ωδεία και για τα μέλη της ΚΛΑ,
- 15 ευρώ για όλους τους άλλους.