Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η πρόκληση της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης "alexpo2016"

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης προς τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ανακοινώθηκε και επίσημα η διεξαγωγή της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης alexpo2016 από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Έβρου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου: Η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό για την περιοχή μας και έναν πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν την πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών, τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας.Η Αναπτυξιακή Εταιρία του Επιμελητηρίου Έβρου διοργανώνει την alexpo από το 1992 και έχει καταφέρει μέσα από συνεχείς αλλαγές και αναβαθμίσεις να την καθιερώσει ως την κορυφαία εμπορική έκθεση της Βορείου Ελλάδος, καθώς στη προηγούμενη διοργάνωση του έτους 2014 οι επισκέπτες έφτασαν τους 40000 χιλιάδες.
Κάθε σκέλος του προγράμματος της έκθεσης διαμορφώθηκε ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία μιας έκθεσης με υψηλή δυναμική και απήχηση που θα παράσχει στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες νέα ερεθίσματα, θα ενδυναμώσει την περιφερειακή καταναλωτική συνείδηση και θα μεταφέρει αισιόδοξα μηνύματα για τη πορεία της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας.
Πέραν των στόχων αυτών, θα διαπιστώσετε ότι και η φετινή έκθεση εξελίσσεται και δίνει βαρύτητα στην παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις – μέλη μας για να σημειώσουν πρόοδο σε κάθε δυνατό επίπεδο: Προβολή στους χιλιάδες επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου, πρόσβαση στην έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία, σύναψη διεθνών συμφωνιών που θα τονώσουν τις εξαγωγές, προώθηση των τοπικών προϊόντων σε αγορές στόχους, προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Στην alexpo2016 πέραν των εργασιών του εκθεσιακού χώρου θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες στοχευμένες δράσεις, οι οποίες κατανέμονται σε τέσσερις θεματικές ημέρες.
Σάββατο 25-6-2016: Ημέρα Τουρισμού
Κυριακή 26-6-2016: Ημέρα Λιμανιού & Θάλασσας
Δευτέρα 27-6-2016: Ημέρα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Τρίτη 28-6-2016: Ημέρα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας
Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι διευκολύνουμε τα μέλη μας αλλά και τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν να παρακολουθήσουν το θεματικό αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους για να ενημερωθούν από διακεκριμένους εισηγητές σε θέματα έρευνας, καλών πρακτικών, καινοτομίας, επενδυτικών προγραμμάτων, ευκαιριών εργασίας και πολλών άλλων ακόμη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης βρίσκεται υπό διαμόρφωση και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να ενημερωθούν τόσο από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου όσο και την ιστοσελίδα της έκθεσης alexpo.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στη προηγούμενη διοργάνωση και στο πλαίσιο του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 275 συναντήσεις επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου με εκπροσώπους 47 επιχειρήσεων από Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδά, Βραζιλία, Βουλγαρία και Τουρκία ενώ παρόντες ήταν επίσης και 11 εκπρόσωποι ξένων και διμερών επιμελητηρίων. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας αυτή και με στόχο την παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις του νομού μας που επιδιώκουν εξαγωγές, προγραμματίζουμε και φέτος Β2Β στις οποίες θα συμμετέχουν τα μέλη μας απευθείας με επιχειρήσεις του εξωτερικού που ενδιαφέρονται για προϊόντα της περιοχής μας.

ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην alexpo2016 θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος 3000 τμ για τα περίπτερα των εκθετών και τους χώρους παράλληλων εκδηλώσεων που θα διανθίσουν τις δράσεις προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων, ενώ και φέτος έχει προβλεφθεί η Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών σε συνεργασία με το αντίστοιχο εργαστήριο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που θα απασχολεί τα παιδιά στον χώρο παράλληλων εκδηλώσεων με κατασκευές και παιχνίδια.
Αυτό που και φέτος δεν αλλάζει, είναι το κόστος για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, που όπως θα διαπιστώσετε παραμένει στα ίδια επίπεδα (48,80 Ευρώ/τμ) για τα μέλη μας, σε μια προσπάθεια να διευκολύνουμε τη συμμετοχή περισσοτέρων επιχειρήσεων.
Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για συμμετοχή στη 17η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης με περίπτερο εντός του εκθεσιακού χώρου μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Λαζογιάννη Κυριάκο στα τηλέφωνα 2551035848 εσ.22 και 6977338798 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση alexpo@evroschamber.gr.