Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Νέο Ρεκόρ Εθνικού στον Ημιμαραθώνιο από τον Μάρκο Γκούρλια

Το ρεκόρ Εθνικού στο Ημιμαραθώνιο, του Δήμου Μαγγίνα, έσπασε ο 20χρονος Μάρκος Γκούρλιας, στον Ημιμαραθώνιο της Καλαμπάκας. Ο πρωταθλητής του ΜΓΣ Εθνικού, ήταν 4ος στην τελική κατάταξη και ο χρόνος του ήταν 1 ώρα, 10 λεπτά και 15 δέκατα.
Η Εκκίνηση δόθηκε από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας, για τον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκας – Τρικάλων.Την εκκίνηση έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Οι αθλητές διένυσαν απόσταση 21 περίπου χιλιομέτρων τερμάτισαν στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων.
Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους ημιμαραθωνίους, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές.
Σήμερα εκατοντάδες δρομείς βρέθηκαν κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων για να συμμετέχουν στον αγώνα 21,1χλμ. (1200 για την ακρίβεια και 600 δρομείς στα 6χλμ)
Παράλληλα, στην Κεντρική πλατεία Τρικάλων διεξήχθη για πρώτη φορά ο αγώνας των 6 χλμ, που δίνει την ευκαιρία και σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου. Επιπλέον, φέτος διεξήχθη και αγώνας παιδιών ηλικίας από 9-14 ετών, προσφέροντας την ευκαιρία στις μικρές γενιές να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.