Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«Η Μυστική Λέσχη» προβάλλεται από την ΚΛΑ

Έχει αποσπάσει την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η επιλογή της ΚΛΑ για τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαρτίου είναι η ταινία με τίτλο «Η Μυστική Λέσχη» σε σκηνοθεσία του Πάμπλο Λαραΐν, η οποία έχει αποσπάσει την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Πέντε άνθρωποι, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, ζουν μαζί σ' ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Αυτοί οι πέντε άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι: είναι άνθρωποι του Θεού, καθολικοί ιερείς και μια καλόγρια, που δεν ασκούν πια το λειτούργημά τους. Γιατί έχουν όλοι αμαρτήσει. Άνθρωποι του Θεού και της Καθολικής εκκλησίας, παλιάς και «νέας». Οι οποίοι, αντί να κατηγορηθούν ανοιχτά και να καταδικαστούν, να φυλακιστούν, εκθέτοντας έτσι την Εκκλησία, τοποθετούνται σε σπίτια-κρυφές φυλακές, όπου ζητούν συγχώρεση. Παλιά εγκλήματα, νέες τιμωρίες.
Η ταινία συνδυάζεται εξ αρχής με ένα βιτριολικό χιούμορ, ενώ το δισυπόστατο των χαρακτήρων που υποβάλλουν οι αριστοτεχνικές ερμηνείες και τα ομιχλώδη, τυλιγμένα στο γαλάζιο ημίφως πλάνα της ταινίας βυθίζουν το θαρραλέο αυτό «κατηγορώ» σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αόρατης απειλής.
Όπως πάντα οι προβολές αρχίζουν στις 21:30 μ.μ. και γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό /πολύτεκνοι), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).