Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Γκαρά: Ανοίγουμε το θέμα του άνισου ανταγωνισμού από τους Τούρκους στις συνοριακές περιοχές

Για την άμεση ανάγκη προστασίας της εγχώριας παραγωγής στις συνοριακές περιοχές, από τις εισαγωγές πολύ φθηνότερων τουρκικών προϊόντων μίλησε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.Στον Έβρο και τα νησιά, που γειτνιάζουν με την Τουρκία, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ανταγωνισμού για τα αγροτικά προϊόντα και τα τρόφιμα, καθώς λόγω της διαφορετικής πολιτικής δασμών εντός ΕΕ και του φορολογικού πλαισίου, είναι πολύ πιο οικονομικό να εισάγονται αυτά από τη γειτονική χώρα, αντί να παράγονται στις ελληνικές αυτές περιοχές, όπως είπε.Για το λόγο αυτό κατατέθηκε ερώτηση τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο και της δημόσιας διαβούλευσης για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής δασμός και της τελωνειακής σχέσης με τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία.
Όπως είπε η κ. Γκαρά, είναι απαραίτητο να διεκδικηθούν οι αλλαγές στο πλαίσιο αυτό σε αυτή την συγκυρία, που αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία. Δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες και δεν ισχύουν πια τα ίδια επιχειρήματα που ίσχυαν προ 20ετίας, όταν δημιουργήθηκε το αρχικό πλαίσιο.
«Με τα κατάλληλα εργαλεία και την σωστή πίεση, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου ... να μειωθεί ο άνισος ανταγωνισμός ... τα πάντα κερδίζονται με διεκδίκηση και προτάσεις», υπογράμμισε.

stokokkino.gr