Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ούφο.. η Αντωνιάδου και για την Telegraph: «Δεν εργάστηκε στη NASA» - Άλλαξε το βιογραφικό της η Wikipedia


Γίναμε ρεζίλι

Στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph έφτασε η χάρη της Ελένης Αντωνιάδου της γυναίκας που πρωταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα ως έχουσα εργαστεί στη NASA, κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί. Η γυναίκα που αποτέλεσε την έμπνευση για να δημιουργηθεί η πρώτη ελληνική κούκλα barbie κατηγορείται για ψευδείς ισχυρισμούς ότι είναι κορυφαία επιστήμονας που έχει κερδίσει βραβεία για το έργο της στη NASA, τονίζει η βρετανική Telegraph που ασχολείται με την υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά της.Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε ότι η Ε. Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος του οργανισμού, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πιθανότητα να είχε εργαστεί κάποια στιγμή σε κάποιο πρότζεκτ ως εξωτερικός συνεργάτης.
Το δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας υπογραμμίζει πως η καριέρα της κυρίας Αντωνιάδου έχει μπει στο μικροσκόπιο αυτή την εβδομάδα, με πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταγγέλλουν ότι πολλά από τα διαπιστευτήρια της είναι ψεύτικα και ότι ποτέ δεν κατείχε θέση στη NASA ούτε κέρδισε κάποιο από τα βραβεία της.
Εξάλλου, επισημαίνει η Telegraph, το βραβείο NASA-ESA Outstanding Researcher - που υποτίθεται ότι είχε λάβει η Ε.Αντωνιάδου- δεν φαίνεται να υπάρχει καν ενώ το όνομα της δεν περιλαμβάνεται στα αρχεία της NASA με τους βραβευθέντες.
Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ η Ε.Αντωνιάδου είχε αναφερθεί ως «Ελληνίδα επιστήμονας παγκόσμιας εμβέλειας» από τα ελληνικά ΜΜΕ, έχοντας συμπεριληφθεί μέχρι και στην περίφημη λίστα του Forbes «30 Under 30» (σ.σ. για τους πιο επιτυχημένους 30αρηδες παγκοσμίως) στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Πριν από δύο εβδομάδες, όταν κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο της, η Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει με αισιοδοξία».
Γ.Π.