Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Αρβανίτης: Μισές Αλήθειες, Μισοί Μισθοί, Ολόκληρη Ύφεση

«Η Κυβέρνηση ξαναζεσταίνει αποτυχημένες υφεσιακές συνταγές για να αντιμετωπίσει μια βαθύτατη, πραγματική κρίση. Οι πολίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι τα επικοινωνιακά τερτίπια Μητσοτάκη όσο περνά ο καιρός θα πείθουν όλο και λιγότερους καθώς όλο και περισσότεροι θα ζουν τη σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής του στην ζωή τους» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης για τη «στήριξη» της εργασίας.
H δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL και αναπλ. μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του ΕΚ, Κώστα Αρβανίτη, για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης για τη «στήριξη» της εργασίας:

Επικοινωνιακή Φιέστα , Ευέλικτη κι εκ Περιτροπής.
Με τα μέτρα που γνωρίζαμε και είχαμε ακούσει ήδη σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας διανθίστηκε πριν από λίγο το νέο λανσάρισμα του επικοινωνιακού αφηγήματος «Ο Μητσοτάκης Σωτήρας του Έθνους».

Μετά το νέο κεφάλαιο «Σας Σώζω», που ακολούθησε την πρώτη σειρά μηνυμάτων «Εγώ ΘΑ σας σώσω» ο πρωθυπουργός σήμερα έβαλε το πλαίσιο του οδικού χάρτη «επανεκκίνησης της Οικονομίας» - επαναδρομολόγησης της Ύφεσης, στην πραγματικότητα - που εξειδίκευσαν στη συνέχεια οι Υπουργοί του.

Από αυτήν την εξειδίκευση μείναμε με αρκετές απορίες, και κρίσιμα κενά, ωστόσο μπορούμε στα πρώτα συμπεράσματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας να αναφέρουμε πως:

• Φαίνεται καθαρά καταρχήν η νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων μέσα από τη διαδικασία της μειωμένης απασχόλησης.

• Μεγάλο μέρος των εργαζόμενων με σταθερή δουλειά περνά στην επισφάλεια και οι ήδη σήμερα επισφαλείς εργαζόμενοι γίνονται …αόρατοι.

• Η εμμονή του χρονοδιαγράμματος να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου δημιουργεί εύλογες υπόνοιες πως στο μυαλό ΄του Κυριάκου Μητσοτάκη πρώτη προτεραιότητα δεν είναι η ανάσχεση της ύφεσης η υπεράσπιση της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά ένα προσωρινό φτιασίδωμα με στόχο να υπηρετηθούν μικροκομματικοί εκλογικοί και όχι οικονομικοί σχεδιασμοί

Η Κυβέρνηση ξαναζεσταίνει αποτυχημένες υφεσιακές συνταγές για να αντιμετωπίσει μια βαθύτατη, πραγματική κρίση. Οι πολίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι τα επικοινωνιακά τερτίπια Μητσοτάκη όσο περνά ο καιρός θα πείθουν όλο και λιγότερους καθώς όλο και περισσότεροι θα ζουν τη σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής του στην ζωή τους.