Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Τα σταθερά, οργανωμένα και σχεδιασμένα βήματα δημιουργίας ενός ιδιότυπου καθεστώτος

Η κυβερνητική πλειοψηφία, με τη σύμπραξη της "Ελληνικής Λύσης", αποφάσισε (με 162 ψήφους υπέρ και 116 κατά) την άρση ασυλίας της βουλευτή του Μέρα 25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον της η "Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας", για την εκτίμηση που εξέφρασε σε ομιλία της στην Βουλή, ότι η δράση των λεγόμενων "μπαχαλάκηδων" μπορεί να συνδέεται με την δράση μηχανισμών της Ασφάλειας.Το πρωί της Τετάρτης επίσης, η (υπεράνω πάσης αριστερής υποψίας) διευθύντρια σύνταξης του "Βήματος" ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα αποχώρησε από την εφημερίδα, λόγω της ασφυκτικής πίεσης που ασκήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ. Χθες επιπλέον γνωστοποιήθηκε το κόψιμο της εκπομπής "Roads" του Πάνου Χαρίτου από την ΕΡΤ.
Πριν λίγες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε περήφανα ότι "υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα 31.000.000) ευρώ", το οποίο περιλαμβάνει "την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.)", καθώς και ότι "από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά 1.453 οχήματα".
Δεν πρόκειται για χούντα. Πρόκειται όμως για σταθερά, οργανωμένα και σχεδιασμένα βήματα δημιουργίας ενός ιδιότυπου καθεστώτος εξαίρεσης, με αναλογίες με καθεστώτα τύπου Όρμπαν και Ερντογάν, όπου η βουλή συνεχίζει τη λειτουργία της, με τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές να βρίσκονται υπό ένα καθεστώς συνδυασμού διώξεων και δολοφονίας χαρακτήρα• ενώ o συνδυασμός ελέγχου των ΜΜΕ και ενός πανίσχυρου και ανεξέλεγκτου κατασταλτικού μηχανισμού αναλαμβάνει την αντιμετώπιση των αντιδράσεων.
@ Γιώργος Μεγαλιός