Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Έγκλημα κατά της φύσης στον Βόλο

Οι καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel πιστεύεται ότι εκτόπισαν τα ψάρια από τις λίμνες και τα ποτάμια, ωθώντας τα στη θάλασσα, όπου τελικά πέθαναν.
Μία «τεράστια ασημί κουβέρτα από πτώματα» καλύπτει το λιμάνι του Βόλου μεταδίδουν το Reuters, AFP, BBC καθώς οι τρομακτικές εικόνες με τα νεκρά ψάρια κάνουν πλέον τον γύρο του κόσμου.
Αν και ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες απομάκρυνσης των νεκρών ψαριών, κάτοικοι και καταστηματάρχες του Βόλου είναι αγανακτισμένοι και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες, ενώ ο δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανταλάσσουν καταγγελίες και επιθέσεις, χωρίς κάποιος να αναλαμβάνει την ευθύνη για την νέα καταστροφή.
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Ένωση Ξενοδόχων Βόλου, με τους επαγγελματίες του κλάδου να καταγγέλλουν ότι είχαν προειδοποιήσει αμέσως μετά τον Daniel και τον Elias για την επικείμενη καταστροφή.
Ένα οικολογικό έγκλημα που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, γιατί ένα έγκλημα κατά της φύσης είναι έγκλημα εναντίον όλων μας.

ROSA