Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στα «λευκά» ο βόρειος Έβρος

Χιονόπτωση στο Διδυμότειχo
Χιόνια έφεραν οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, ενώ τα επόμενα 24ωρα, οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για θερμοκρασίες υπό του μηδενός και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Έτσι, άσπρη μέρα είδαν οι κάτοικοι του κεντρικού και βόρειου Έβρου, με το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα
να έχουν ντυθεί στα λευκά, προσφέροντας ένα διαφορετικό σκηνικό στους κατοίκους.
Στον κάθετο άξονα του βορείου Έβρου
Νωρίς το απόγευμα, χιόνια άρχισαν να πέφτουν και στο Σουφλί και το Τυχερό. Οι μετακινήσεις στους οδικούς άξονες της περιοχής γίνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά με τη δέουσα προσοχή από τους οδηγούς, παρουσία και συνδρομή εκχιονιστικών μηχανημάτων. Οι συστάσεις των ειδικών αφορούν κυρίως τις βραδινές και πολύ πρωινές ώρες, καθώς από το βράδυ της Πέμπτης αναμένονταν ακόμη μεγαλύτερη «βουτιά» του υδραργύρου, εξέλιξη που παραπέμπει σε συνθήκες παγετού, ιδιαίτερα επικίνδυνου και απρόβλεπτου.
Το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού θα διαμορφωθεί ως εξής: σε ολόκληρο τον Έβρο υπάρχει ενδεχόμενο χιονοπτώσεων, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ωστόσο, αυτό που δίνεται με βεβαιότητα από την ΕΜΥ είναι ότι θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

 Κείμενο: Κική Ηπειρώτου (Εφημ. ΓΝΩΜΗ)
Φωτογραφίες: Γιάννης Τομαδάκης (thrakinea)