Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κύμα διαρροών Υπουργών και βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ! Δεν ψηφίζουν το Μνημόνιο


ΔΙΑΡΟΟΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΔ!
ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΩΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΔ!
Μετά τον υφυπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτσούκο, την παραίτησή της από την κυβέρνηση υπέβαλε ηΥφυπουργός Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ενώ είχε προηγηθεί και η παραίτηση του Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Στασινού.


Τις παραιτήσεις αυτές ακολούθησαν, δηλώσεις Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για μη ψήφιση του νέου Μνημονίου


Ο βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφηςδήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, όπως και ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη.

Την Πέμπτη,δε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης δήλωνε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.


«Έχω δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω μέτρα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα την μείωση του κατώτερου μισθού, διότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν σχετίζονται με το πρόβλημά μας αλλά επιπλέον θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας μας» είπε. Τόνισε, επίσης, ότι αν το νομοσχέδιο έλθει με ένα άρθρο ή ακόμα και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν πρόκειται να το ψηφίσει καθώς θεωρεί πως είναι «θέμα συνείδησης».
Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε εξάλλου και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη, καθώς όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.

Οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναβλήθηκαν για αύριο Σάββατο

Εκτός της παραίτησης του Γ.Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία επί των μέτρων που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι βουλευτές του κόμματος. Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα ψηφίσει το PSI. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαφοροποίηση και του Βουλευτή Άρτας της ΝΔ, Κώστα Παπασιώζου.
Την ίδια ώρα οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης εξαπολύουν αντάρτικο εντός του ΛΑΟΣ, καθώς έγκυρες πληροφορίες τους θέλουν να υπερψηφίζουν το νέο Μνημόνιο παρά την επίσημη τοποθέτηση του κόμματός τους δια του Γ. Καρατζαφέρη
Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις παραίτησης και διαφοροποίησης Βουλευτών και Υπουργών. Τα σχόλια δικά σας!

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»
 «Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζω και αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τις δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις που διεξάγετε σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τη χώρα μας.
Ως Υπουργός υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά θέματα, έχοντας θητεύσει τα τελευταία 25 χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές θέσεις ευθύνης και πιστεύοντας σταθερά στην ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας, αισθάνομαι απογοήτευση και διάψευση από τη διγλωσσία και την ιδεοληψία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη κρίση και στις επιλογές που επιχειρεί, μέσω της Τρόικα, να επιβάλλει στη Βουλή και τον Ελληνικό λαό.
Στην πραγματικότητα η εμμονή αυτή παραβιάζει ευθέως την ίδια τη Συνθήκη της Λισσαβώνας που αναγνωρίζει ως βασικές αρχές την κοινωνική συνοχή, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων, κάτι που εξάλλου αναφέρει και η νέα Συνθήκη της Δημοσιονομικής Ένωσης που συμφωνήθηκε στο πρόσφατο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου.
Δυστυχώς, η Τρόικα και οι θεσμοί που εκπροσωπεί δεν λαμβάνουν υπόψη τα διδάγματα από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, γιατί πέραν των όποιων αδυναμιών και καθυστερήσεων έχουν υπάρξει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, επιχειρούν να επιβάλλουν μέτρα που τελικά θα αυξήσουν δραματικά την ύφεση και θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία σε απόγνωση.
Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, κυρίως μέσα από την ολοκλήρωση του PSI και τη μείωση του χρέους αποτελεί χειροπιαστή ελπίδα για την ανάκαμψη της χώρας μας, εφόσον όμως η διαδικασία αυτή συνοδευθεί, πέραν της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, με πολιτικές που αντιμετωπίζουν την ύφεση και αναθερμαίνουν την οικονομία, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στη μείωση των μισθών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση και στόχος του νέου προγράμματος η «βαλκανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και η κατάλυση δημοκρατικών κοινωνικών κατακτήσεων που αποτελούν πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού.
Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας και με αίσθημα ευθύνης σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών, επειδή δεν μπορώ να συνυπογράψω τα μέτρα που καταλύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.
Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας.
Με τιμή,
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου».

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Την απόφασή της να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.
Η δήλωση της ανεξάρτητης Βουλευτή Β' Αθήνας Μ. Αποστολάκη έχει ως εξής:
«Έχοντας διαβάσει, όπως είχα χρέος, το μνημόνιο όπως επίσης και τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, συνέβαλα με την ψήφο μου στην υιοθέτηση μιας σειράς πρωτόγνωρα σκληρών και ταυτόχρονα άδικων μέτρων με οριζόντιο τις περισσότερες φορές χαρακτήρα.
Η θετική μου ψήφος υπαγορεύτηκε από την πίστη ότι η εφαρμογή των συμφωνημένων, παρά τις αστοχίες και αδικίες που περιείχοντο στις απαιτήσεις των δανειστών, θα έσωζε άμεσα και οριστικά τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας και της εξόδου από το ευρώ και ταυτόχρονα θα επέτρεπε την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών ως αντίδοτου στην κλιμακούμενη ύφεση και ανεργία.
Οι ασυγχώρητες καθυστερήσεις όπως για παράδειγμα στον τομέα της συγχώνευσης ζημιογόνων οργανισμών καθώς και οι μοιραίες αστοχίες, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με σειρά λανθασμένων εκτιμήσεων της Τρόικας, οδήγησαν σε αλλεπάλληλες αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις. Ως παρεπόμενο αποτέλεσμα αυτών ακολούθησε μια σειρά από νέα οριζόντια φορολογικά μέτρα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζαμε ότι η φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και συνταξιούχων είχε από καιρό εξαντληθεί και ότι η ύφεση βάθαινε επικίνδυνα.
Μετά από αυτόν τον διετή πλέον φαύλο υφεσιακό κύκλο αλλά και την εκτίμηση που κάνει η ίδια η νέα δανειακή σύμβαση ότι λόγω των συμφωνηθέντων μέτρων και της επιδείνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος θα σημειωθεί περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4-5% στη διετία 2012-2013, οι νέες απαιτήσεις των δανειστών προκειμένου να υπογραφεί η νέα σύμβαση και να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, συνιστούν μια αδιέξοδη επανάληψη ενός σχεδίου εξόντωσης των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα και μια συνταγή διάλυσης της χειμαζόμενης οικονομίας μας, τη στιγμή που για μια ακόμη φορά απουσιάζει παντελώς η λήψη αναπτυξιακών μέτρων.
Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης δεν βάζει τέλος στο σενάριο χρεωκοπίας της χώρας. Διασφαλίζει προσωρινά μόνο την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους καθιστώντας την ίδια στιγμή βέβαιη τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Εξάλλου, τόσο στη συνοδευτική επιστολή όσο και στο κύριο κείμενο της σύμβασης υπάρχει ρητή δέσμευση για την υιοθέτηση νέων διορθωτικών μέτρων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και στοχευμένες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
Είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφισή της αποτρέπει τη χρεωκοπία της χώρας και για όλους αυτούς τους λόγους θα την καταψηφίσω στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (ΠΑΣΟΚ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ): «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ»
Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2012
Προς :
1. Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ Παπανδρέου
2. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Πετσάλνικο
3. Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κ Καρχιμάκη
4. Γραμματέα της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, κ Έξαρχο
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ»
Μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου που ο Θεός έκρινε να μην το ψηφίσω δυστυχώς το μόνο που πετύχαμε ήταν να βαθύνει η κρίση, να συμπιεστεί το λαϊκό εισόδημα και με ευθύνη την ανεπάρκεια και ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να δημιουργηθεί εκ νέου ανάγκη για μνημόνιο τύπου δύο.
Κατανοώ ότι κληρονομήσαμε δημόσιο χρέος από
1. την κακοδιαχείριση των ταμείων
2. την κακοδιαχείριση της ανάπτυξης
3. τη φοροδιαφυγή
4. τη γκρίζα τραπεζική πολιτική
5. την κακή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας
6. το απαράδεκτο κράτος με γραφειοκρατία 6,8%
7. το ανύπαρκτο παραγωγικό μοντέλο
8. το ανύπαρκτο καταναλωτικό μοντέλο
9. καθυστερήσεις, ελλείψεις και λάθη
Όμως και εμείς σε αυτή τη διετία δεν τολμήσαμε. Ενώ μπήκαν σπόροι για θεμελιώδεις αλλαγές, δεν τις ολοκληρώσαμε.
1. Η ρήξη με τους τραπεζίτες δεν έγινε
2. Η ρήξη με τους κερδοσκόπους είτε της χρεοκοπίας του ευρώ είτε της επιστροφής στη δραχμή δεν έγινε
3. Η ρήξη με τα ΜΜΕ δεν έγινε
4. Η ρήξη με τους μεγαλοεργολάβους δεν έγινε
5. Η ρήξη με τα καρτέλ δεν έγινε
6. Η ρήξη με το κάθε είδος λαθρεμπόριο δεν έγινε
7. Η ρήξη με αυτούς που επιβουλεύονται τον ορυκτό πλούτο δεν έγινε
8. Η πραγματική βούληση για χειροπέδες σε αυτούς που έφταιξαν δεν υπήρξε.
9. Η πολιτική αναγκαιότητα για συνταγματικές ανατροπές δεν έγινε.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η φυγή των παιδιών μας στο εξωτερικό, η φυγή των καταθέσεών μας από τις ελληνικές τράπεζες, το στέγνωμα της αγοράς.
Εικόνα όλων αυτών είναι να υπάρχει το παράδοξο να έχουμε ύφεση 10% με πληθωρισμό 5%. Η Ελλάδα επίσης βρίσκεται στην 4η θέση όσον αφορά την ακρίβεια.
Η φωτογραφία της σημερινής ελληνικής κοινωνίας δείχνει 22.000 άστεγους, 1,700 αυτοκτονίες, ατέλειωτες ουρές συσσιτίων, 1 στους 3 να ζει στα όρια της φτώχειας καθώς και 1.100.000 άνεργους.
Μελετώντας το νέο μνημόνιο, βρίσκοντάς το δυστυχώς από τα μπλόγκ, μιας και ως βουλευτής επίσημα δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου, διαπιστώνω:
1.
i. 469 ευρώ κατώτατος μισθός, μετά τη μείωση του 22%
ii. 421 ευρώ κατώτατος μισθός στους νέους μέχρι 25 ετών, λόγω της 32% μείωσης
iii. 359 ευρώ επίδομα ανεργίας
iv. 290 ευρώ μισθός ημιαπασχόλησης
Αλήθεια μπορεί να ζήσει κάποιος με αυτά τα ποσά?
2. με τη μετενέργεια, έστω και την τρίμηνη, που κλιμακωτά στο 6μηνο διατηρούνται 2 επιδόματα και στο 9μηνο μένει μόνο ο βασικός μισθός, επιβαρύνεται ακόμα ο μισθός ναι ή όχι; Δύναται ο εργοδότης να διαπραγματευτεί αυθαίρετα;
3. οι απολύσεις άμεσα των 15.000 και των 150.000 μέχρι το 2015, με τη βίαιη συγχώνευση οργανισμών – υπηρεσιών, δημιουργεί ή όχι νέα κοινωνική έκρηξη;
4. η ελάττωση 15% των επικουρικών, σε διάφορα είδη των κυρίων συντάξεων και 7% από το ΝΑΤ, είναι λύση;
5. το πάγωμα της ωρίμανσης μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10%, θεωρεί κανείς ότι είναι δίκαιη;
6. καταργούνται ή όχι θεμελιώδη κοινωνικά επιδόματα και τιμωρούνται ή όχι ομάδες όπως των πολυτέκνων;
7. καταστρέφονται ή όχι αγορές όπως π.χ. οι νησιώτικες;
8. η διαιτησία που θα διαπραγματεύεται πλέον το βασικό μισθό και όχι δώρα-αποζημιώσεις, είναι δίκαιη;
9. η εκ νέου επανεξέταση το καλοκαίρι των κατωτάτων μισθών, της συλλογικής σύμβασης εργασίας, των ειδικών μισθολογίων και τους ασφαλιστικού, δηλαδή μέτρα που θα κοστίσουν πάλι 11 δις, είναι λύση;
10. η επιμονή των ευρωπαίων αρχικά για επιτροπεία, μετά για τεχνητή επιτροπεία, μετά για ένα ταμείο που να διασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα των δανειστών, ανεξάρτητα αν εμείς μπορούμε να επιβιώσουμε ή όχι, είναι δίκαιο;
Κι όμως, μπορούμε άμεσα να εισπράξουμε χρήματα
1. από το λαθρεμπόριο καυσίμων
2. από την υγεία (φάρμακα, προμήθειες)
3. από την εισφοροδιαφυγή
4. από τη φοροδιαφυγή
5. από τον κλεμμένο πλούτο στην Ελβετία
Κι όμως, θα μπορούσαμε άμεσα να
1. μειώσουμε τις τιμές των προϊόντων τουλάχιστον 40%
2. ελαττώσουμε τα επιτόκια δανεισμού νοικοκυριών-επιχειρήσεων και να επιμηκύνουμε το χρόνο αποπληρωμής τους
3. να ζητήσουμε αναδρομικά πόθεν έσχες για 2000 έως 2012
4. να δημιουργήσουμε συνθήκες με μείωση προστίμων σε όσους παλιννοστήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό προς τις ελληνικές τράπεζες
5. να κερδίσουμε μέχρι και 20 δις από τον κλεμμένο ΦΠΑ, με ηλεκτρονικές συναλλαγές πάνω από 100 ευρώ
6. να διαχειριστούμε ηλεκτρονικά τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να αντληθούν πόροι για τα ασφαλιστικά ταμεία
Μετά τα παραπάνω, βάζοντας πάνω από όλα τη συνείδησή μου, τη σωτηρία τους ελληνικού κράτους, τη σωτηρία των ελλήνων πολιτών, τη σωτηρία της δημοκρατίας και τέλος τη σωτηρία της δημοκρατικής παράταξης, δηλώνω ότι δεν θα ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση και παρακαλώ το κόμμα μου τη ύστατη στιγμή να σταθεί όρθιο στις αρχές, στην ιδεολογία του και στο στόχο του που πιστεύω να είναι η αξιοπρεπής Ελλάδα και η δίκαιη κοινωνία.
Αυτή η απόφασή μου θα συνεχιστεί και με το αν μπει ή όχι κομματική πειθαρχεία, οι 28.000 πολίτες που με ψήφισαν, απαιτούν όχι να φυγομαχήσω, όχι να γυρίσω στο σπίτι μου, αλλά ιδίως αυτές τις ώρες να συνεχίσω να παλεύω μέσα από το κοινοβούλιο για τη σωτηρία μας.
Με τιμή,
Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου

ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ : ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Σε δήλωσή του, ο βουλευτής αναφέρει: «Η ηθική αλλά και η πολιτική λογική μου, μου υποδεικνύουν πλέον ότι ο δρόμος που ακολουθούμε οδηγεί σε αδιέξοδο, φορτώνει στους πολίτες, και μάλιστα στους πιο ευάλωτους καθώς και στους νέους, την επί χρόνια αποτυχία του πολιτικού συστήματος να εφαρμόσει ουσιαστικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές εγκαίρως».
Προσθέτει, δε, ότι «η ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος» ενώ επισημαίνει πως «οι δημοκρατικές πεποιθήσεις μου, δεν μου επιτρέπουν να λειτουργώ παρά τη βούληση των συμπολιτών μου και τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει». «Η απόφασή μου αυτή θα κριθεί από τον λαό της Ξάνθης και από την ιστορία» καταλήγει ο κ. Τσετίν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΛΑΟΣ
Ο Α. Ροντούλης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ακολουθώντας τη γραμμή Καρατζαφέρη, ενώ οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης είπαν ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα. Οι τρεις παραπάνω απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
 «Οι πράξεις αξιολογούνται και όχι οι προθέσεις» σχολίασε για τους Μ.Βορίδη και Ά.Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.
Ο Μ.Βορίδης τονίζει ότι κατόπιν της απόφασης του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη δανεική σύμβαση και επειδή, «η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του υπουργού πηγάζει και από την δική του (σσ του κ. Καρατζαφέρη) πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας».
Από την πλευρά του, ο Α.Γεωργιάδης αναφέρει στην δική του επιστολή προς τον πρωθυπουργό ότι παραιτείται μετά την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ για καταψήφιση της δανεικής σύμβασης «ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας ανεμπόδιστα για την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τόσο καίρια σημασία για το μέλλον της Ελλάδος ως μέλος της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά.