Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απόκριες σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

Για δεύτερη χρονιά, ο δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στο γλέντι του τελευταίου Σαββατοκύριακου της Αποκριάς, με τη διοργάνωση παρέλασης, η οποία θα ξεκινήσει από την Εθνική Τράπεζα στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι και θα καταλήξει στο πάρκο της Ακαδημίας. Στην παρέλαση θα συμμετέχουν σχολεία και σύλλογοι της πόλης, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές που θα δώσουν το ρυθμό του γλεντιού στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης.
Μάλιστα, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς θα υπάρχει δωρεάν face painting, από εθελοντές μαθητές και μαθήτριες του Επαγγελματικού Λυκείου. Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Πάρκο της Ακαδημίας θα λειτουργεί και σταθμός αναζήτησης μικρών παιδιών σε περίπτωση που θα χαθούν στο πλήθος.
Την ίδια μέρα, αποκριάτικη εκπαιδευτική δραστηριότητα διοργανώνει και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης,  στο χώρο του. Το θέμα της δραστηριότητας, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, είναι το «αποκριάτικο θεατρικό εργαστήρι», και θα λειτουργήσει από τις 10.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κούλουμα σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

«Κούλουμα» στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου Παλαγίας και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Καθαρά Δευτέρα στο γήπεδο της Παλαγίας, με διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, μουσική, χορό και δωρεάν προσφορά παραδοσιακών Σαρακοστιανών εδεσμάτων.
Εξάλλου, τα κούλουμα θα εορταστούν και σον Πλατανότοπο Μαίστρου, όπου οι σύλλογοι και οι φορείς της περιοχής μας καλούν από τις 11.30 για το πέταμα του χαρταετού, με παραδοσιακά εδέσματα συνοδεία μουσικής. Καρναβαλική παρέλαση περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται στις Φέρες την Καθαρά Δευτέρα. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το έθιμο της Γκαμήλας, το κρέμασμα του Καρνάβαλου και η προσφορά της παραδοσιακής φασολάδας σε όσους παραβρεθούν στην αποκριάτικη γιορτή.