Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο ρομαντισμός μέσα από τους ήχους των Your Hand in Mine.


Το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης η Κινηματογραφική Λέσχη διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία συναυλία με τους Your Hand in Mine.

Οι δυο φίλοι από την Θεσσαλονίκη ο Μ. Μυλωνάκης και ο Γ. Παπαδόπουλος μάγεψαν το κοινό με τις έντονα ρομαντικές και μελαγχολικές τους μελωδίες.

Το σχήμα ξεπήδησε κάπου στα τέλη του 2006 από την παρέα των post rock Shortcat, δίνοντας στα μέλη του την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, την νορμανδική folk και τους πλανόδιους μουσικούς. Με μια συλλογή από παιδικά, αυτοσχέδια όργανα και συσκευές, οι Your Hand in Mine χρησιμοποιούν τεχνικές live-looping και ενεργούν ως ντουέτο, παρουσιάζοντας μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου.

Τον Ιανουάριο του 2007, κυκλοφόρησαν σε 100 χειροποίητα CD τα 4 πρώτα κομμάτια που είχαν ηχογραφήσει. Το «Your Hand in Mine EP», έχοντας αφετηρίες στη σύγχρονη δυτικοευρωπαϊκή φολκ, αλλά και στον πειραματισμό, επισφραγίζει την ταυτότητα και την αισθητική του γκρουπ. Λίγους μήνες μετά, κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο τους από την Inner Ear το «Every Night Dreams» (μουσική για την «Yogoto no Yume», την ταινία μικρού μήκους του Mikio Naruse), το οποίο παρουσιάζουν ζωντανά στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Φέτος επανέρχονται με τη νέα δουλειά τους, εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες μετουσιωμένες σε νότες στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «The Garden Novels».

http://www.myspace.com/theyourhandinmine
http://www.yourhandinmineband.com/