Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Συλλαλητήρια για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς


 Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, οργανώνουν για αύριο, Πρωτομαγιά, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατοϋπαλληλικά κέντρα, με κεντρικό σύνθημα, «Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε».
Στον Έβρο, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Πιο συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Έβρου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, κόμματα, φορείς και η Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Μισή ώρα νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς διοργανώνουν το δικό τους συλλαλητήριο στο Δημαρχείο.

Συγκέντρωση εργαζομένων προγραμματίζεται για τον αυριανό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και από το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί μπροστά το κτίριό, η διοίκηση του οποίου, σε ανακοίνωση-κάλεσμά του, τονίζει ότι «σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, τα Συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας για αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση». Εκδήλωση διοργανώνει στις 10 το πρωί, μπροστά στο ηρώο της Νέας Ορεστιάδας, η τοπική γραμματεία βορείου Έβρου του Π.Α.ΜΕ. Θα ακολουθήσει θυροκόλληση ψηφίσματος του συνδικαλιστικού φορέα στην είσοδο του δημαρχείου Ορεστιάδας.

«Έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση.
«Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης, ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, της υποταγής της χώρας στα θέλω και στις απαιτήσεις των αγορών και των τραπεζιτών».