Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τσίπρας από την Ξάνθη: Ζητάμε ψήφο εξουσίας


Ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης και όχι ψήφο διαμαρτυρίας ζήτησε από την μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη ο Αλέξης Τσίπρας. Άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για πρώτη φορά, η δυνατότητα κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας έχει πραγματική βάση, για πρώτη φορά η δυνατότητα κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας είναι τόσο κοντά. Ενα είναι το δίλημμα αυτών των εκλογών, μνημόνιο ή δημοκρατία, μνημόνιο ή Αριστερά».

Χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και κατήγγειλε το σύστημα διαπλοκής λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε ανάγκη ούτε τα κανάλια τους ούτε τις εφημερίδες τους». Κάλεσε, έτσι, τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξουν τον δρόμο για την κυβέρνηση της Αριστεράς.
«Για μας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο απ' άκρη σ' άκρη. Παντού βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα υποστήριξης γιατί είμαστε η πολιτική δύναμη που δε νοιάζεται ν' αυξήσει τις δυνάμεις του αλλά να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την κατρακύλα για τον ελληνικό λαό». 
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι μέριμνα και ενδιαφέρον για τις πολιτικές δυνάμεις που συνθέτουν το ΣΥΡΙΖΑ είναι την επομένη των εκλογών να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία, «να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα, να σταματήσουμε το μνημόνιο. Και το μνημόνιο μπορεί να σταματήσει μόνο με ενότητα, μόνο με αυτοπεποίθηση και ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και τα τρία».