Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Παφίλης: «Το να φοβηθούν σημαίνει ένα ΚΚΕ πολύ δυνατό»


Με ομιλία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ έγινε προ ημερών η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του νομού υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν σκεπτόμενοι λογικά και ψύχραιμα, κλείνοντας τα αυτιά σε κενές απειλές που δεν έχουν κανένα ρεαλιστικό αντίκρισμα.

«Τη Δευτέρα των εκλογών ο λαός να κάνει ένα βήμα μπροστά, να σηκώσει κεφάλι, να δημιουργηθεί μια αισιοδοξία, για να μπορέσει το εργατικό και το λαϊκό κίνημα να ξεσηκωθεί. Να υπάρξει, δηλαδή, μια ανάταση... του λαϊκού κινήματος για να αποτρέψει νέα μέτρα. Και θα σας το πούμε ευθέως: Εμείς δεν έχουμε αυταπάτη ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε παλιές κατακτήσεις, και το λέμε και στο λαό. Αυτό που ζήσαμε παλιά, όταν ο καπιταλισμός έκανε ορισμένες παραχωρήσεις, τέλειωσε. Τις πήρε όλες πίσω. Δεν μπορεί να κάνει παραχωρήσεις. Είναι τόσο λυσσαλέος ο ανταγωνισμός, έχει τόσο ξεπεράσει τα όρια, που πλέον πρέπει να πατήσει σε αίμα και κόκαλα, για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και αυτό θα είναι προσωρινό.
Αυτό που μπορούμε να πούμε, όμως, είναι ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να μην τα περάσουν εύκολα τα μέτρα ή να σταματήσουν εδώ: Αν ξεσηκωθεί ένα κίνημα πολύ ισχυρό και σωστά προσανατολισμένο και αν φοβηθούν. Το να φοβηθούν σημαίνει ένα ΚΚΕ πολύ δυνατό. Δε φοβούνται τίποτε άλλο. Τα 'χουν στο χέρι τα άλλα. Δεν κινδυνεύουν από τους άλλους και το γνωρίζουν. Γιατί οι άλλοι δεν αμφισβητούν την εξουσία τους. Καλύτερη διαχείριση θέλουν να κάνουν» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παφίλης.