Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Προσπάθεια προσέλκυσης Πολιτισμικού Τουρισμού στο Διδυμότειχο

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, για προσέλκυση Πολιτισμικού Τουρισμού. 
Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου πρόσφερε στον Παναγιότατο ένα πίνακα από το Διδυμότειχο και ενημερωτικό υλικό για την ιστορία της πόλης και τις ανασκαφές στην Πλωτινόπολη, ενώ τον ενημέρωσε και για την παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού στην αναστήλωση του τεμένους Βαγιαζήτ.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών που είχαν Δήμαρχοι από την Βόρεια Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, με φορείς του Τουρισμού και Πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη.
Οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Πέλλας, Καστοριάς ,Κόνιτσας και Ιωαννίνων, συναντήθηκαν ακόμη με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Κωνσταντινούπολης κ. Mpasaran Ulusoy, που εντυπωσιάσθηκε από το σπουδαίο αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και από τα μοναδικά μνημεία. Υποσχέθηκε την Άνοιξη να διοργανώσει επίσκεψη με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, στην Βόρεια Ελλάδα , ξεκινώντας από το Διδυμότειχο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Διδυμοτείχου, που του πρόσφερε έντυπο υλικό της πόλης.
Ακόμη πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Mehmet Gurkan όπου και του παρουσιάσθηκαν τα σημαντικά μνημεία του Διδυμοτείχου.
Ο κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης παρακάθισε σε δείπνο που πρόσφεραν στην Ελληνική αποστολή τα μέλη του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης και που εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν σύντομα το Διδυμότειχο, εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του και τα μνημεία που διαθέτει.
Με την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, που συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Κελεσίδη δήλωσε τα εξής:
“ Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση τουριστών από την γειτονική χώρα, μετά τις επαφές που είχαμε. Υπό τις ευλογίες του Παναγιότατου , την άριστη οργάνωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων και την επιθυμία όλων μας για να προβάλλουμε τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως περιοχές, κατορθώσαμε να κάνουμε πολύ χρήσιμες συναντήσεις και να προβάλλουμε το Διδυμότειχο. Ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που πιστεύουμε ως Δημοτική Αρχή, ότι ο τουρισμός μπορεί να αναπτύξει το Διδυμότειχο και υπόσχομαι στους συνδημότες μου, ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, θα τα καταφέρουμε, με διάθεση, όρεξη και συνετή διαχείριση».