Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Διατηρείται το ΙΚΑ Διδυμοτείχου

Της Κικής Ηπειρώτου

«Μάχη» έδωσε αντιπροσωπεία του Δήμου Διδυμοτείχου που μετέβη στην Αθήνα και παρέστη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ για το μέλλον των υποκαταστημάτων του ανά την Ελλάδα. Τελικώς, μετά από σχετική απόφαση του Ιδρύματος, το ΙΚΑ του Διδυμοτείχου θα διατηρηθεί, ενώ τα υποκαταστήματα σε Ορεστιάδα και Σουφλί θα υποβαθμιστούν. Σύμφωνα με την απόφαση του ΙΚΑ, στο νέο οργανόγραμμά του, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το υποκατάστημα στο Διδυμότειχο, ενώ σε Ορεστιάδα και Σουφλί θα λειτουργήσουν Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, διατηρείται το υποκατάστημα της Αλεξανδρούπολης.

Παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις, τελικώς, η αντιπροσωπεία από το δήμο Διδυμοτείχου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, παρουσίασε αρχικά υπόψιν του υποδιοικητή του Ιδρύματος, Διονύση Πατσούρη, την επιχειρηματολογία της για τη διατήρηση του ΙΚΑ στην πόλη των κάστρων. Στη συνέχεια, ακολούθησε σύντομη συνάντηση με το διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος σημείωσε πως γνωρίζει τα προβλήματα του νομού, ωστόσο, η κατάσταση στη χώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Σε εκείνο το σημείο, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικού τομέα ΑΜΘ Γιώργος Ούστογλου, επεσήμανε πως για να σωθεί η χώρα, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται καταστροφικές αποφάσεις για τον Έβρο, ζητώντας να παραμείνουν όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην περιφέρειά μας.
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο κ. Ούστογλου σημείωσε πως θα πρέπει όλοι οι δήμαρχοι να συναντηθούν και να αντιδράσουν για τα σχέδια της κυβέρνησης στην περιοχή μας, καθώς είναι σίγουρο πως αυτά δεν θα περιοριστούν μόνο σε λουκέτα υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες υπηρεσίες και οργανισμοί.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικότερο επιχείρημα των φορέων του Διδυμοτείχου ήταν το γεγονός ότι το κτίριο του ΙΚΑ είναι καινούριο και ιδιόκτητο. Αυτό ακριβώς το επιχείρημα, το οποίο φυσικά και είναι αληθινό, δημιούργησε κάποια δυσαρέσκεια στους φορείς της Ορεστιάδας, καθώς, όπως είναι γνωστό, το κτίριο που φιλοξενεί εκεί το ΙΚΑ δεν είναι του Ιδρύματος, αντιθέτως, έχει ενοίκιο και μάλιστα υψηλό. Παρασκηνιακά, αυτό που σχολιάστηκε αρκετά ήταν το γεγονός ότι αντίστοιχος αγώνας, όπως αυτός του Διδυμοτείχου, δεν δόθηκε προχθές στην Αθήνα από Ορεστιάδα και Σουφλί. Επίσης, η απουσία των βουλευτών μας, πέρα από τον Κυριάκο Γεροντόπουλο, ήταν κάτι που προκάλεσε άσχημη εντύπωση.  

Από την εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ"