Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΟΚ – Εθνικός για τους «16» του Κυπέλλου βόλεϊ

Φωτο: Σάκης Γιούμπασης
Αρκετά και σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει η Δ΄φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, η κλήρωση της οποίας έγινε πριν από λίγα λεπτά. Στο συγκεκριμένο σημείο δηλαδή στη φάση των «16» του Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετέχουν οι «μεγάλοι» της Volleyleague και υπάρχουν αρκετά ζευγάρια που κλέβουν τις εντυπώσεις.
Ένα από αυτά είναι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΠΑΟΚ, δυο ομάδων με εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα που βρίσκονται στις 4 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Εθνικός που ήδη βρίσκεται στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, θα πρέπει να επιστρέψει νικητής από τη Θεσσαλονίκη για να προχωρήσει στους 8 του θεσμού.
Από εκεί και πέρα εάν η Ορεστιάδα κερδίσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη τη ΜΕΝΤ, τότε θα αναμετρηθεί στην έδρα της με τον Άρη και μετά από καιρό οι φίλοι του Α.Ο.Ο. θα έχουν την ευκαιρία να δουν αγώνα με ομάδα της Βόλεϊ Λιγκ και να δημιουργήσουν μια βολεϊκή γιορτή. Από εκεί και πέρα, Αιγίνιο και Ηρακλής θα δώσουν έναν ακόμη μεταξύ τους αμφίρροπο παιχνίδι, ενώ στο νότο θα αναμετρηθούν οι «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.
Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια ώστε να γίνει οικονομία στις μετακινήσεις των ομάδων.
Στο Α΄ γκρουπ ήταν οι ομάδες από τη βόρειο Ελλάδα: Άρης, ΠΑΟΚ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Νίκη Αιγινίου, Ηρακλής και ο νικητής ΜΕΝΤ – Ορεστιάδα.
Στο Β΄ γκρουπ ήταν οι ομάδες από τη νότιο Ελλάδα: Παναχαϊκη, Κηφισιά, Μίλωνας, Παμβοχαϊκός, ΑΕΚ, Κολλέγιο Αθηνών, Φοίνικας Σύρου, Καλαμάτα 80, Μεταμόρφωση, ΓΣ Λαμία, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός.
Οι ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 30 Ιανουαρίου σε νοκ άουτ ματς με φόντο το εισιτήριο για τους «8».
Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16» έχουν ως εξής:
ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Νίκη Αιγινίου - Ηρακλής
ΜΕΝΤ ή Ορεστιάδα - Αρης
Παναχαϊκή - Α.Ο. Κηφισιάς
Μίλων - Παμβοχαϊκός
ΑΕΚ ή Κολλέγιο - Φοίνικας Σύρου
Καλαμάτα 80 ή Μεταμόρφωση - Λαμία
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός