Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το θέμα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ομόφωνο ψήφισμα από το Δήμο Διδυμοτείχου

Του Γιώργου Πανταζίδη

Οι κινητοποιήσεις αρχών, φορέων και πολιτών της περιοχής του Διδυμοτείχου ενάντια στην προοπτική συγχώνευσης του Νοσοκομείου του, με αυτό της Αλεξανδρούπολης, συνεχίζονται. Σειρά είχε παρέμβαση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ το απόγευμα της Δευτέρας όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας.


Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το σώμα, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των δίκαιων αιτημάτων τους. Σε δηλώσεις του ο κ. Σταύρος Στάθης, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου τόνισε: «Ζητούμε ψήφισμα για το θέμα που εδώ και 1,5 χρόνο αναδεικνύουμε, αλλά κανείς δεν ακούει, το πρόβλημα που ζει ο βόρειος Έβρος με την κατάργηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Μετά από 70 χρόνια το νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο και ονομάζεται απλά υποκατάστημα του νοσοκομείου Έβρου. ένας προϋπολογισμός, ένα το ΑΦΜ, άσχετα αν κάποιοι διατυμπανίζουν ότι δεν θα καταργηθεί , ήδη έχει καταργηθεί η νομική του υπόσταση, το επόμενο βήμα η συρρίκνωσή του περαιτέρω και βλέπουμε να καταλήγει σε ένα κέντρο υγείας αστικού τύπου».

Ομόφωνο ψήφισμα από το δήμο Διδυμοτείχου

Τη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη συγχώνευση. Σύμφωνα με ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα διεκδικήσει:
• Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου να παραμείνει αυτόνομο
• Να γίνει αύξηση αριθμού κλινών για νοσηλευόμενους ασθενείς από 130 σε 160, ούτως ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης των νέων κλινικών.
• Να υπάρξει αναλογική με την αύξηση των κλινών, αύξηση των οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
• Μέχρι την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ζητάμε να μη γίνει καμία μετακίνηση γιατρού ή εργαζόμενου οποιασδήποτε ειδικότητας από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Προτάθηκε δε, να γίνουν συντονισμένες κινήσεις και από τους όμορους Δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου και πραγματοποίηση επίσκεψης της επιτροπής στο Υπουργείο για εξεύρεση λύσης.