Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εξελίξεις για το πάρκο Αλτιναλμάζη, καταφύγιο αδέσποτων και ανάπλαση παραλίας

Θετικές εξελίξεις για σημαντικά έργα της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και η αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.
Η πρώτη εξέλιξη αφορά στο πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα, οι εργασίες μετατροπής του οποίου σε πάρκο Αλτιναλμάζη ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, μετά από πολλές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά κωλύματα.
Τελικώς, ανάδοχος και χρηματοδότηση βρέθηκαν και το έργο θα φιλοξενήσει τρεις χρήσεις, πάρκου, σχολείων και αθλοπαιδιών. «Πρόκειται για ένα έργο με χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ, που από τη Δευτέρα αρχίζει να υλοποιείται. Ένα έργο που μας κούρασε ιδιαίτερα, ιδιαίτερα εμένα, διότι θέλαμε να δημιουργήσουμε τρεις χρήσεις εντός της έκτασης. Έτσι, ιδιαίτερα με τη χρήση των σχολείων, λύνουμε για 50 χρόνια το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή μας. Επίσης, θα φιλοξενηθούν δράσεις για κάθε άθλημα, περιπατητικοί διάδρομοι, εστιατόριο, καφέ, θέατρο 1.100 θέσεων, σιντριβάνια κτλ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος.

Δημοπράτηση του έργου δημιουργίας καταφυγίου για αδέσποτα

Η άλλη εξέλιξη αφορά στην ένταξη και εντός των ημερών δημοπράτηση του έργου δημιουργίας καταφυγίου για αδέσποτα ζώα συντροφιάς με το κονδύλι των 620.000 ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λαμπάκης: «Είμαι σίγουρος ότι το καλωσορίζουν οι Αλεξανδρουπολίτες γιατί είναι ένα πρόβλημα έντονο που μας απασχολεί. Θα το λύσουμε με τον τρόπο αυτό, καθώς το έργο περιλαμβάνει επίσημο δημοτικό κτηνιατρείο, χώρους θεραπείας και νοσηλείας, αλλά και χώρους για στέγαση και αποθεραπεία των ζώων, ώστε στη συνέχεια να αποδοθούν στους χώρους υγιή και χωρίς κανένα πρόβλημα στη συμβίωσή τους με τους ανθρώπους, στον αστικό χώρο».

Για την παραλία

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο έργο της ανάπλασης της παραλίας, από την στροφή του Εγνατία ως το κτίριο των ναυτοπροσκόπων, σήμερα κατατίθεται ο φάκελος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, προς τη διαχειριστική αρχή της περιφέρειας, προκειμένου να ενταχθεί το έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ και να προχωρήσει ακολούθως η δημοπράτησή του.

Κική Ηπειρώτου