Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η πανσέληνος βρήκε τους καθηγητές στους δρόμους ...

Υπό το φως της μαγευτικής πανσελήνου, κάποιοι συμπολίτες μας παλεύουν για το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση. Το βράδυ της Δευτέρας, οι καθηγητές της Αλεξανδρούπολης με τη συμπαράσταση αρκετών πολιτών, προχώρησαν σε συγκέντρωση, πορεία και κινηματική δράση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις (κάποιοι τη βάφτισαν και διαθεσιμότητα) αλλά και την απαξίωση της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Με αφετηρία τη στροφή του Εγνατία, οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί με πανό και συνθήματα, διέσχισαν όλη την παραλιακή, και με το υλικό που μοίραζαν στους θαμώνες των γεμάτων καφέ – εστιατορίων, και τους περαστικούς θέλησαν να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους, τις απολύσεις, τις καταργήσεις ειδικοτήτων και εν τέλει τη δημόσια παιδεία.
Στο τέλος της πορείας εκτυλίχθηκε ένα χάπενινγκ στην πλατεία του Φάρου, στα σκαλιά του, πήρε θέση η … απολυμένη παιδεία !
Οι εκπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου και έκαναν γνωστό τον προγραμματισμό των δράσεών τους. Μέσα σε αυτήν προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου με την ανακοίνωση του νομοσχεδίου για το τεχνολογικό Λύκειο, θα μπουν πανό στα ΕΠΑΛ –ΕΠΑΣ όπου καταργήθηκαν τομείς και απολύθηκαν 23 εκπαιδευτικοί, αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, καλούνται κάθε πρωί στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης «για να γίνει το σχολείο κέντρο οργάνωσης του αγώνα, κέντρο συμμαχίας και κοινής δράσης. Είμαστε σε ετοιμότητα για συσκέψεις – συγκεντρώσεις – καταλήψεις - παραστάσεις διαμαρτυρίας, από κοινού με τα σωματεία δημόσιου ιδιωτικού τομέα, Συλλόγους και Ενώσεις γονέων και με μαθητές που πετιούνται έξω από το σχολείο». Παράλληλα, προετοιμάζουν για Γενική Συνέλευση τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη.