Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Καβάλα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου !

Ομόφωνο «όχι» στην Χρυσή Αυγή είπε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, κηρύσσοντας τη νεοναζιστική οργάνωση ανεπιθύμητη στην πόλη, «που έδωσε αμέτρητα θύματα ενάντια στο φασισμό»!
Στον απόηχο της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι εκπρόσωποι των πολιτών της Καβάλας εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να απαγορευτεί η εκδήλωση εγκαινίων σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εγκαίνια αναμένεται να παραστεί η πλειοψηφία των βουλευτών της οργάνωσης, γεγονός που ήδη προκαλεί την αντίδραση αντιφασιστικών δυνάμεων της Καβάλας, μιας πόλης με ιδιαίτερη συμβολή στους αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία.
Για την αποφυγή απρόβλεπτων καταστάσεων, επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, θα επισκεφθεί το πρωί της Παρασκευής τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να ματαιωθούν τα εγκαίνια «για λόγους δημόσιας ασφάλειας».
Στο ομόφωνο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συνερχόμενο εκτάκτως σήμερα 19/9/2013, μετά τη στυγερή και απρόκλητη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από μέλος της Χρυσής Αυγής, αποφασίζει ομόφωνα την καταδίκη του φασισμού και της βίας που εκδηλώνονται από τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
»Με την απόφαση αυτή προβάλουμε, εναρμονιζόμενοι με την οργή της κοινωνίας, τον αποτροπιασμό μας για τια αναπάντεχες για τα ήθη και την ιδιοσυγκρασία της φυλής μας, τις βίαιες και φασιστικές συμπεριφορές, παροτρύνοντας τους πολίτες να στοιχηθούν με το δημοκρατικό κόσμο και να απομονώσουν το μόρφωμα ή όσους το στηρίζουν στις απάνθρωπες επιλογές του.
»Κηρύσσουμε ανεπιθύμητη την οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη δημοκρατική πόλη μας, που έδωσε αμέτρητα θύματα ενάντια στο φασισμό και εφιστούμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα του Κράτους ώστε να αποτραπούν παρόμοιες μελλοντικές δράσεις».
egnatiapost.gr