Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εθνικός - Παναχαϊκή: Τι κρατάμε, τι σημειώνουμε...

«Στα δυο χρόνια που είμαι στην ομάδα ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν τόσο αγχωμένοι και νευρικοί…». Αυτές οι δηλώσεις του προπονητή του Εθνικού Σάκη Μουστακίδη στο μικρόφωνο της Nova λέει πολλά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό, την εικόνα της αγχωτικής νίκης της ομάδας του επί του Εθνικού το βράδυ του Σαββάτου.
Κόντρα στην μαχητική αλλά τραγικά εκνευριστική Παναχαική, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης επικράτησε τελικά με 3-1 και το τρίποντο που την φέρνει στο 2ο σκαλί της βαθμολογίες είναι αυτό που μετρά για τους Εβρίτες. Τι κρατάμε- τι σημειώνουμε από τον Σαββατιάτικο αγώνα;

- Το γεμάτο γήπεδο και ο ενθουσιασμός του κόσμου, δείγμα ότι και φέτος θα είναι μεγάλη δύναμη και σύμμαχος των παικτών του Εθνικού. Πέντε μήνες μακριά από επίσημους αγώνες ήταν πολλοί για το κοινό που αγαπά το βόλει όσο λίγοι στην Ελλάδα.
- Η κακή υποδοχή που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το νωθρό ξεκίνημα, σε σημείο που να μην μπορεί να κάνει παιχνίδι ο Άκης Σιδηρόπουλος και να μην βγαίνει τίποτα στους γηπεδούχους. Και οι Πολωνοί "μπόμπερς" δεν αστειύονται.
- Την εξαιρετική απόδοση των κεντρικών. Όταν βελτιώθηκε η υποδοχή, τότε φορτώθηκαν με μπάλες οι Ανδρεάδης και Παπάζογλου οι οποίοι δεν κόπηκαν και είχαν σουπερ ποσοστά.
- Την εκ νέου πολύ καλή απόδοση του Σέρβου ακραίου του Εθνικού Νικόλα Μιγιαήλοβιτς.
- Το ότι ο νεαρός Σταύρος Κασαμπαλής μπήκε στη θέση του Σιδηρόπουλου και στακρίσιμα σημεία δεν "μάσησε"
- Η πρώτη αποβολή στην τεράστια αθλητική καριέρα του Άκη Σιδηρόπουλου
- Την για μια ακόμη φορά εκνευριστική, προκλητική, αντιαθλητική συμπεριφορά των Πατριών αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από την πρώτη έως την τελευταία φάση του παιχνιδιού αντιδρούσαν έντονα έως και … παράλογα, προς πάσα κατεύθυνση, χειρονομούσαν, μιλούσαν στους αντιπάλους… Εδιναν ένα σόου που κάθε άλλο ταιριάζει σε σοβαρούς αθλητές. Και είναι να απορεί κανείς το γιατί δεν συνετίζει κανείς – προφανώς οι διαιτητές είναι οι υπεύθυνοι – αυτές τις πρακτικές και φτάνουμε στο σημείο να χαλάνε παιχνίδια. Για να είμαστε ξεκάθαροι … άλλος ο ενθουσιασμός και το πάθος, άλλο το …. καραγκιοζιλίκι.
 
Γιώργος Πανταζίδης