Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία για την επίσκεψη βουλευτών της «Χρυσής Αυγής»

Έντονες αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψη τριών βουλευτών της “Χρυσής Αυγής” στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν την Κυριακή το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πόλης, εκφράζουν οργανώσεις από το χώρο της Αριστεράς. Μάλιστα, έχει γίνει γνωστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στην φασιστική και ρατσιστική απειλή) 
Αλεξανδρούπολης, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τον αναρχικό χώρο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στις 5μμ.

Το κείμενο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ έχει ως εξής:
Η Χ.Α. θα έρθει αυτή την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη για να ανακοινώσει το εκλογικό της κατέβασμα στη Θράκη (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/parousiash-upopshfiwn-perifereiarchwn-makedonias-kai-thrakhs-sabbato-18-1-t).
Είναι μεγάλη πρόκληση από τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που θα έπρεπε να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής για τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν του Παύλου Φύσσα και για τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις που έχουν κάνει τα τάγματα εφόδου της ΧΑ σε μετανάστες εργάτες και αγωνιστές, να προσπαθούν να το παίξουν νόμιμο κόμμα.
Ξέρουμε πολύ καλά πως απέναντι στις προκλήσεις και τη δράση της ΧΑ ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων ντόπιων και μεταναστών και της νεολαίας στέλνοντας το μήνυμα πως οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι από τις πόλεις και τις γειτονιές μας. Ούτε μία ψήφος στους εκληματίες νεοναζί! Να μπούνε όλοι στη φυλακή!
Αυτοί που τους δικάζουν τώρα σαν δολοφόνους θα καλεστούν να νομιμοποιήσουν το εκλογικό τους κατέβασμα. Καμία εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Η ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος και η εκρηκτική μαζική απάντηση μετά τη δολοφονία του Φύσσα με σταθμό το πανεργατικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που κατευθύνονταν στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ με αίτημα να κλείσουν ανάγκασαν Σαμαρά και Δένδια να περάσουν χειροπέδες στη ΧΑ. Εκεί είναι η δύναμη για να τους εξαφανίσουμε.

ΚΕΕΡΦΑ Αλεξανδρούπολης