Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σύμβαση έργων υποδομής στον Οικισμό Τέρμα της Οδού Άβαντος

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Έργα Υποδομής στον Οικισμό Τέρμα της Οδού Άβαντος», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, «ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ», κ. Γεώργιου Λασκαράκη. Το έργο, προϋπολογισμού 1.395.000 ευρώ αποτελεί υποέργο της πράξης «Έργα Υποδομής στον Οικισμό Τέρμα της Οδού Άβαντος», συνολικού προϋπολογισμού 1.679.669,42 ευρώ που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΠΑ) και αποσκοπεί στη διαχείριση των όμβριων υδάτων και την αποτροπή πλημμυρών.
Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός μεγάλου οχετού μήκους 430μ. και ενός μικρότερου μήκους 150μ., ο οποίος θα μεταφέρει τα όμβρια ύδατα από την διασταύρωση της οδού των Β΄ Νεκροταφείων με την οδό Άβαντος μέχρι την είσοδό του στον μεγάλο οχετό.
Το έργο προβλέπει επίσης 4 πεζογέφυρες, οι οποίες απαιτούνται για την διέλευση των πεζών πάνω από τον οχετό, καθώς και την ανάπλαση τμήματος της υπάρχουσας οδού Άβαντος, με την κατασκευή νέων κρασπέδων και πεζοδρομίων, αλλά και ανακατασκευή των υφιστάμενων. Επίσης θα υπάρχει μια σειρά από ειδικές πλάκες πεζοδρομίων και ράμπες κατάλληλες για ΑΜΕΑ επί των πεζοδρομίων που θα κατασκευαστούν εκατέρωθεν της οδού Άβαντος.
Οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 8 μηνών.