Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Έξοδος παγίδα για τον Εθνικό στην Πάτρα

Από την Πάτρα και την έδρα της Παναχαϊκής θα περάσει την Κυριακή (19/1, 19.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Χανδρινός) ο πρωτοπόρος Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον αγώνα που θα ολοκληρώσει την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.
Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά και το νικηφόρο πέρασμα του «τριφυλλιού» από το Βραχάτι η Παναχαϊκή πιέζεται ακόμα περισσότερο και ελπίζει στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Εθνικός ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές δοκιμασίες με τη Λένικ θέλει να πάρει το τρίποντο
που θα τον κρατήσει στην κορυφή εκμεταλευόμενος πιθανές απώλειες των ομάδων που τον ακολουθούν. Η Παναχαϊκή έχει 3 νίκες σε 12 αγώνες, όλες εκτός έδρας και προέρχεται από την ήττα στην Κυψέλη με τον Παναθηναϊκό.
Επιστροφή Αγγελόπουλου
Το πρόσωπο του αγώνα είναι ο Νίκος Αγγελόπουλος ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά στην Πάτρα 40 ημέρες μετά τη λύση του συμβολαίου του με την Παναχαϊκή για να αγωνιστεί αντίπαλος της. Η ειρωνεία είναι πως υπάρχει σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα με τον Γιάννη Λιβαθηνό που στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό έπαθε θλάση στη γάμπα και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, διαφορετικά θα αγωνιστεί βασικός ο Χρηστιάς. Το πρόβλημα με τον πασαδόρο έρχεται να προστεθεί στο πρόβλημα με τον τραυματισμό του Μένιου Ρουμελιώτη και λίμπερο θα αγωνιστεί και πάλι ο Βασιλάκος περιορίζοντας σημαντικά τις λύσεις στους ακραίους.
 Ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης είπε: «Ο Εθνικός είναι πρωτοπόρος αλλά αυτό δεν μας λέει τίποτα. Θέλουμε βαθμούς και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε παρότι έχουμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα».
«15νθήμερο φωτιά»
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει μόλις μία ήττα σε 12 αγώνες και αυτή εκτός έδρας με 3-2 στη Σύρο από τον Φοίνικα. Οι ακρίτες την Τετάρτη νίκησαν την βελγική Λένικ 3-0 αλλά το περασμένο Σάββατο έχασαν βαθμό στην έδρα τους με τον Άρη. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.
 Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Οι νίκες του Παναθηναϊκού αλλαξαν τα δεδομένα στις τελευταίες θέσεις και όλες οι ομάδες θα ρισκάρουν περισσότερο για νίκες. Δεν υποτιμούμε την Παναχαϊκή λόγω βαθμολογικής θέσης. Και στον Α΄γύρο στην Αλεξανδρούπολη μας δυσκόλεψε. Είναι μαχητική ομάδα με ιδιαίτερο γήπεδο και δυνατή έδρα αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Έχουμε ένα 15θημερο φωτιά με πρωτάθλημα, Ευρώπη και φάιναλ-4 Λιγκ Καπ»