Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Παραμύθια από την Αγνή Στρουμπούλη στο «+βιβλία Καφετζή»

"Το κουντουνάκι ...Παραμύθια ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά ...Παραμύθια με ρυθμό, παραμύθια με λέξεις που γυρίζουν και ξαναγυρίζουν κάνοντας κυκλάκια – κουλουράκια....Κι ένα κουντουνάκι που λαλεί κάθε φορά που τα χεράκια κινούνται…
ΤΙ είναι; Παραμύθια από διάφορα μέρη της Ελλάδας που αφηγείται η Αγνή Στρουμπούλη για μικρά παιδιά, 3 – 7 χρόνων.
Η Παράσταση ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη. Στο cafe βιβλιοπωλείο +βιβλία, Εμπορίου 41
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα. Είσοδος τρία (3} ευρώ. Λόγω του περιοροσμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25510 23050
Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, στις 10 το πρωί η Αγνή Στρουμπούλη καλεί εκπαιδευτικούς και φοιτητές να μοιραστούν μαζί της, ροκανίζοντας και κάποια παραμύθια, μια... παραμυθένια εμπειρία σε ένα σεμινάριο με θέματα:
·         Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των λαϊκών Παραμυθιών;
·         Πού τα βρίσκουμε;
·         Έχουνε θέση στο σήμερα;
-Αφορούν ιδιαίτερα σε κάποιες ηλικίες;
_Πώς τα αφηγούμαστε; Και πού;
Κόστος συμμετοχής 3 ευρώ. Θα τηρηθεί επίσης σειρά προτεραιότητος.

Λίγα λόγια για την Αγνή Στρουμπουλή

Η Αγνή Στρουμπούλη γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Από το 1995 ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με τα ελληνικά λαικά παραμύθια και σήμερα είναι μια από τις σημαντικότερες αφηγήτριες παραμυθιών όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Οι ανθολογήσεις της: “Νάνι, νάνι...νανουρίσματα απ΄όλη την Ελλάδα”, εκδ. ΠΟΤΑΜΟΣ. “Παραμύθια με ανεξιχνίαστες γριές”, “Παραμύθια με αρειμάνιους δράκους” εκδ. ΑΠΟΠΕΙΡΑ. “Το πετειναράκι και άλλα χιώτικα παραμύθια” εκδ. ΑΛΦΑ ΠΙ. “Κάτι κατεργάρηδες ποντικοί” εκδ. ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ. “Αχ αυτοί οι καλικάντζαροι” εκδ. ΚΟΝΤΥΛΙ. “Το περγιαλιό – Στοιχεία της γης και του νερού¨, Ιστορίες από τις Ελληνικές Παραδόσεις, εκδ. ΑΡΜΟΝΙΑ. “Το πετροκάραβο, λιθώματα και μαρμαρώματα” εκδ. ΑΡΜΟΝΙΑ. “Το κουντουνάκι,Παραμύθια ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά” εκδ. ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ.
C.D.“Τα όργανα και τα τούμπανα”. Μουσική: Κώστας Μουστάκας. ACROASIS,2007.
Συγγραφή: “Η μύγα”, μικρά πεζά εκδ. ΑΠΟΠΕΙΡΑ.
Ραδιόφωνο: “Το Λαμπιόνι, Μια εκπομπή για παιδιά” κάθε Σάββατο και στις Ίλλινες, τις μπίλινες, παραμύθια της προφορικής Παράδοσης για μικρούς και μεγάλους¨ κάθε Κυριακή στο Β' πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Προηγήθηκαν 9 χρόνια καθημερινή εκπομπή στον “ΕΡΑ ΦΙΛΙΑ¨ και παραμύθια στη ¨Φωνή της Ελλάδας”.
Παραστάσεις: Σ΄όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης στο Μουσείο Μπενάκη και στον Δήμο Αθηναίων.
Κι ακόμη πιο πριν: Κοινωνική λειτουργός και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που διακρίθηκαν από την Ευρωπαική Ενωση ,1977– 1997.