Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Χρ. Δούκας : Αν όχι εμείς, ποιοί; Αν όχι τώρα, πότε;».

Μιλώντας για την επιλογή και το συμβολισμό της τοποθεσίας του παλιού σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης για την παρουσίαση του μεγαλύτερου κορμού του ψηφοδελτίου του, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου Χρήστος Δούκας σημείωσε πως αρχικά, υπενθυμίζει την αξία του σιδηροδρόμου στην συνολική ανάπτυξη μιας χώρας, «ενός σιδηροδρόμου που σήμερα αφήνει ένα κομμάτι του Βόρειου Έβρου χωρίς συγκοινωνία, που σήμερα αποδομείται
και παραδίδεται στους ξένους», κι έπειτα γιατί «αυτό το διατηρητέο κτίριο, που υποσχέθηκαν κάποιοι να το κάνουν μουσείο σιδηροδρόμου, παραμένει χωρίς της παραμικρή συντήρηση και σηματοδοτεί την πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής μας. Από το σημείο αυτό λοιπόν στην εσχατιά της πατρίδας, ξεκινάμε την αντεπίθεση…».
Όπως ανέφερε ο κ. Δούκας, αυτή η εκλογική μάχη έχει ιδιαίτερο βάρος, καθώς με την ψήφο του ο κάθε πολίτης καλείται ουσιαστικά να επιλέξει τον δρόμο που θα πάρει η χώρα για τις επόμενες δεκαετίες. «Ο ένας δρόμος είναι αυτός  που προσπαθούν να επιβάλλουν ντόπια και ξένα συμφέροντα  με την μνημονιακή συγκυβέρνηση, ο δρόμος της καταστροφής, του μεσαίωνα, της λιτότητας, της ανεργίας, της υπανάπτυξης. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που προτείνει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ο δρόμος της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, της υπεράσπισης του εθνικού και κοινωνικού πλούτου, της ανάπτυξης για τους πολλού. Ο λαός μας όμως δεν τρομοκρατείται άλλο… έχει καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται στην πλάτη του, τι επιφυλάσσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον ίδιο  και στις επόμενες γενιές. Και στις επικείμενες εκλογές είναι αποφασισμένος να δώσει την απάντησή του», ανέφερε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, συμπληρώνοντας: 
«Όλοι αυτοί οι πολίτες του Έβρου που επιλέγουν τον 2ο δρόμο έχουν θέση, συμμετέχουν νοερά στο ψηφοδέλτιο νομού Έβρου της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Είναι όλοι αυτοί  που με την ψήφο τους θα ανοίξουν το δρόμο στην ανατροπή του παλιού, θα επιβάλλουν την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο διαχείρισης των κοινών, με πυρήνα την παραγωγική ανασυγκρότηση σε όφελος των πολλών, θα βάλουν το «εμείς» στη θέση του «εγώ».
Υποσχεθήκαμε ότι μαζί θα πάμε για την μεγάλη ανατροπή. Άρα ο καθένας από σας έχει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο. Εμείς που σας εκπροσωπούμε στο ψηφοδέλτιο σαν ίσοι προς ίσους, αποτελούμε κομμάτι  αυτής της κοινωνικής πλειοψηφίας, προερχόμαστε από αυτήν,  και δεσμευόμαστε ότι μαζί θα προχωράμε , θα σχεδιάζουμε, θα στηρίζουμε τις συλλογικές προτάσεις που  θα κάνουμε κα  θα οικοδομήσουμε με αγώνα και συλλογικότητα  την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. του αύριο που δεν θα έχει καμμία σχέση με το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν. Εμείς λέμε χωρίς καθόλου έπαρση: Αν όχι εμείς, ποιοί; Αν όχι τώρα, πότε;».