Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ σε σχολεία που ανοίγουν την Τετάρτη του Πάσχα

Αντιδράσεις από την πλευρά των καθηγητών προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει κατά έως και τρεις ημέρες τις διακοπές του Πάσχα για ορισμένα σχολεία της χώρας, προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας. Η ρύθμιση αφορά σχολεία όπου είχαν γίνει μαθητικές καταλήψεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.Να θυμίσουμε ότι στη λίστα των σχολείων που ανοίγουν νωρίτερα, υπάρχουν και μονάδες του Έβρου. 

Οι τρεις ημέρες διακοπών που μετατρέπονται σε εργάσιμες είναι η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Παρασκευή του Πάσχα, 23 έως 25 Απριλίου.
Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων. Απαντώντας, η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα.Αντιδράσεις από την πλευρά των καθηγητών προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει κατά έως και τρεις ημέρες τις διακοπές του Πάσχα για ορισμένα σχολεία της χώρας, προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας.
Η ρύθμιση αφορά σχολεία όπου είχαν γίνει μαθητικές καταλήψεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Οι τρεις ημέρες διακοπών που μετατρέπονται σε εργάσιμες είναι η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Παρασκευή του Πάσχα, 23 έως 25 Απριλίου.
Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.
Απαντώντας, η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα.
- See more at: http://left.gr/news/staseis-ergasias-tis-olme-se-sholeia-poy-anoigoyn-tin-tetarti-toy-pasha#sthash.p1QQNaiT.dpuf