Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Απεργία και συγκεντρώσεις στην Αλεξανδρούπολη

Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, που συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. «Η κυβέρνηση και η τρόικα προχωρούν μέσα από την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου σε νέα βάρβαρη επίθεση
κατά των εργαζομένων και του φτωχοποιημένου λαού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους «να αντιδράσουν στα αντεργατικά μέτρα που καταργούν την ίδια τη ζωή» και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.
«Κυβέρνηση-Ε.Ε. επιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθιερώνουν μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά, εξασφαλίζουν πάμφθηνη εργατική δύναμη στο κεφάλαιο.
Με το νέο νόμο για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων προχωρούν άμεσα σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις κι άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στα σχολεία, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ, επιδιώκουν να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους διαμορφώνοντας μέσα από το σχολείο το φτηνό εργατικό δυναμικό που χρειάζονται τα μονοπώλια.
Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό για να δουλεύουμε ως τον τάφο με συντάξεις πείνας. Γιατροί και φάρμακα γίνονται δυσεύρετα και πανάκριβα για το λαό ξεπουλώντας τη δημόσια υγεία στον ιδιωτικό τομέα.
Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις αλλά και «βάζοντας χέρι» στα συνδικάτα και την απεργία» αναφέρει το νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.  

Το ΠΑΜΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό μέτωπο Έβρου καλεί σε συγκέντρωση στις 10πμ στο Δημαρχείο. «Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προωθεί νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, αποδεικνύοντας ότι τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία. Το πολυνομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυτοαπασχολουμένων.
Περιλαμβάνει νέα μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί με την κατάργηση των οικογενειακών και άλλων επιδομάτων ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών ξεκινώντας από φέτος που κόβονται στο μισό, χτυπάνε τις τριετίες, τις υπερωρίες, τις αποζημιώσεις, μειώνουν τα επιδόματα που σχετίζονται με το κατώτερο μεροκάματο. ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ στις 9 Απρίλη!
Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση τσακίζουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.
Eπιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ μία πρέπει να είναι η απάντηση:
Καθολική συμμετοχή μας στην Πανεργατική Απεργία.
Ενιαία πάλη εργατών, υπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νέων, για να μπλοκάρουμε τις απολύσεις, το σχολείο της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων, τον αντιδραστικό μοχλό της αξιολόγησης, το τσάκισμα του βασικού μισθού, τη μετατροπή των εργαζομένων σε “ωφελούμενους’, τον εξεταστικό μαραθώνιο και τον υποσιτισμό των παιδιών.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε τράπεζες - εφορίες - πολεοδομίες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση  καθώς και όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς γιατροί,νοσηλευτές και διοικητικοί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας έχουν κηρύξει απεργία και για αύριο Τρίτη 8 Απριλίου. Σήμερα Τρίτη απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας και τα πλοία
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα μείνουν την Τετάρτη τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ αναφέρει πως υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σημειώνοντας ότι «πρώτος σταθμός της κλιμάκωσης αυτής είναι  η συμμετοχή της  Ομοσπονδίας  στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕπράγμα που θα σηματοδοτήσει τις παραπέρα απεργιακές κινητοποιήσεις  των  ελλήνων ναυτεργατών  με ακόμη μεγαλύτερη δυναμικότητα». 
Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ συμμετέχουν στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Τετάρτης 9 Απριλίου και τα Νοσοκομεία της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά.
«Απαιτούμε να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να στελεχωθούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ.
Απαιτούμε να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία που κινδυνεύουν τον επόμενο μήνα να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν ένα σύστημα υγείας που θα καλύπτει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις ανάγκες υγείας όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.