Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές στη Σαμοθράκη.

Πλήθος σχολείων του Νομού Έβρου επισκέπτονται το νησί στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιούν με τίτλο ΄Η Νίκη πάει σχολείο΄΄. Στις 6 Μαίου το νησί μας υποδέχτηκε 600 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης, την Χώρα, όπου ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο, ενώ παρέμειναν και στην Καμαριώτισσα στον ελεύθερο χρόνο τους.
Ο Δήμος κατάφερε με πολύ προσπάθεια και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην μεγάλη αυτή διοργάνωση καθώς το πρόγραμμα των μετακινήσεων και ξεναγήσεων εκτελέστηκε με ακρίβεια. Οι μετακινήσεις των μαθητών πραγματοποιήθηκαν με τα λεωφορεία του Δήμου Σαμοθράκης ο οποίος είχε και την υποστήριξη του ΚΤΕΛ Έβρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Σαμοθράκη γίνεται προορισμός εκπαιδευτικών εκδρομών και στην επίτευξη αυτού του στόχου, συνετέλεσαν πολλοί φορείς και παράγοντες οι οποίοι συνεργάστηκαν με επιτυχία. Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο Δήμος Σαμοθράκης, η Ναυτιλιακή εταιρεία ΣΑΟΣ, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών του νησιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης και οι Λιμενικές αρχές αλλά και πλήθος εθελοντών συνέβαλλαν στην ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή των εκδρομών.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και τους επόμενους μαθητές.


Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Χανός