Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΝΑΣΑ αισιοδοξίας για την ανατροπή !

Την ανάγκη αλλαγής στα δημοτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης, για έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό δήμο, με οικολογικό προσανατολισμό και κοινωνικό πρόσωπο, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής του συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α.» (Ανάπτυξη-Συμμετοχή-Αλληλεγγύη) Παύλος Μιχαηλίδης κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της παράταξης στο γεμάτο δημοτικό θέατρο, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, που έχει λάβει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ -«μια ευθύνη την οποία προσωπικά και την τιμώ και την σέβομαι και που με όλες μου τις δυνάμεις θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να δικαιώσω» ανέφερε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης και της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ,, , παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της «ΑΝΑ.Σ.Α.», στάθηκε κριτικά απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή και έστειλε μήνυμα ελπίδας για την επόμενη μέρα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης: «Το βράδυ των εκλογών η μεγάλη μας αυτοδιοικητική νίκη που πλέον από απλός ψίθυρος στην αρχή έχει πάρει σήμερα χαρακτηριστικά ανατροπής και ελπίδας, θα ανήκει σε όλους τους πολίτες».
Όπως υπογράμμισε, «αν κάτι ευχάριστο φάνηκε σ’ αυτά τα χρόνια της κρίσης είναι ότι η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης έχει εφεδρείες και αντί  να αναπαράγουμε την εποχή της κρίσης, οφείλουμε να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας. Απέναντι λοιπόν στην σημερινή ζοφερή κατάσταση, μόνο οι οργανωμένες τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να αντισταθούν, μόνο η συνεργασία της αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων θα μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη της στήριξης των δημοτικών και κοινωνικών ομάδων, που υποφέρουν. Γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη να ψηφίσουμε Ο
ΟΛΟΙ σε αυτές τις εκλογές».

Συνεργασία και αποτελεσματικότητα

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως για να γίνουν πράξη οι στόχοι του σχεδίου δράσης του συνδυασμού, θα υπάρξει συνεργασία με τους φορείς όλης της τοπικής κοινωνίας και δημιουργία ενός μεγάλου και οργανωμένου δικτύου εθελοντών, το οποίο θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς τον Δήμο διατηρώντας πάντα τη δική του ανεξαρτησία. «Η κρισιμότερη προϋπόθεση για να μπει ο Δήμος σε μια νέα τροχιά είναι η εξασφάλιση πόρων και κυρίως η δημιουργία μονίμων πηγών εσόδων. Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατή πηγή, χωρίς όμως νέες επιβαρύνσεις των δημοτών.
Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε το νέο ΕΣΠΑ κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία υπάρχουν για την αυτοδιοίκηση. Είναι στην πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε κάθε ευρώ, που ανήκει στους δημότες μας και σήμερα χάνεται, όπως και να διεκδικήσουμε νέα έσοδα για το Δήμο μέσα από την αξιοποίηση του τοπικού μας πλούτου».

«Όχι σε πολιτικές που καταντούν νεκρή την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, αναφέρθηκε και στις πολιτικές του κεντρικού  κράτους που έχουν καταντήσει «κλινικά νεκρή» την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία έχει στερηθεί θεσμοθετημένους πόρους, έχει καταργηθεί η κατοχυρωμένη οικονομική και διοικητική της αυτοτέλεια, έχουν διαλυθεί οι δημοτικοί Οργανισμοί και Υπηρεσίες, έχει εφαρμοσθεί ο θεσμός των οριζόντιων απολύσεων των εργαζομένων στη Τ.Α., ενώ έχουν αφαιρεθεί χώροι που αυτή αξιοποιεί και διαχειρίζεται.

«Όχι στην αποχή, ψηφίζουμε για την ανατροπή»

«Για αυτό, τον σπουδαιότερο ρόλο στην επόμενη πενταετία θα παίξουν οι πολιτικές. Πολιτικές που θα εφαρμοστούν όχι τόσο τοπικά αλλά σε όργανα όπως είναι η περιφερειακή ένωση καθώς και η κεντρική ένωση δήμων. Εκεί καλείται ο εκάστοτε Δήμαρχος να συνάψει «συμμαχίες» ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα  όπως η εκχώρηση μέρους των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, την ιδιωτικοποίηση του νερού, τα απορρίμματα, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να αποτελούν  θέματα ενός μεμονωμένου δήμου. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα ζήτημα. Ο καθένας οφείλει να ξεκαθαρίσει όχι απαραίτητα την πολιτική του στάση αλλά τις πολιτικές που προτίθεται να εφαρμόσει. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι η ξεκάθαρη στάση ενός συνδυασμού είναι επιτακτική. Ο λόγος που τα κόμματα της συγκυβέρνησης προωθούν τους δικούς τους υποψηφίους, είναι για να θέσουν την ταφόπλακα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και για να το πετύχουν αυτό στηρίζονται στην αποχή».
Αγαπητοί συνδημότες,
Σε αυτές τις εκλογές σας καλώ να ψηφίσουμε όλοι, για να βγούμε από την αναμονή, για να βγούμε από τη στασιμότητα, για να περάσουμε στη δράση.
Δεν ζητάμε από εσάς να μας αναθέσετε την διοίκηση του Δήμου μας αλλά την συμμετοχή, την συμπόρευση και την συστράτευση σας.
Για ένα Δήμο πιο σύγχρονο, πιο δυνατό, πιο πλούσιο, πιο φιλόξενο για τους Δημότες και τους επισκέπτες του!
Για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα...
Για αυτό στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε ΟΛΟΙ την "ΑΝΑΣΑ" και τους υποψήφιους δημοτικούς της συμβούλους!»