Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Δεσμεύτηκαν… φιλοζωικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης


ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΣΧΕΣΗ» ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Την υπογραφή-υπόσχεση των υποψήφιων δημάρχων Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την εκπόνηση προγράμματος στειρώσεων, εμβολιασμών και φροντίδας των αδέσποτων, άμα τη εκλογή τους, εξασφάλισε το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός», στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ANIMAL ACTION HELLAS και την Εκστρατεία «Χτίζοντας μια Ελλάδα που νοιάζεται για τα ζώα».
Το ΔΣ της «Κιβωτού» έχει ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με τους υποψήφιους δημάρχους Βαγγέλη Λαμπάκη (ο οποίος στηρίζει, αλλά δεν υπέγραψε την επιστολή), Παύλο Μιχαηλίδη, Σάββα Δευτεραίο, Απόστολο Φωτιάδη και Ιωάννη Γιαννόπουλο, έχοντας εξασφαλίσει την υπογραφή και την στήριξη στα αιτήματά τους, ενώ θετική αναμένεται να είναι και η ανταπόκριση του Νίκου Τζανίδη.
«Εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αποφασίσαμε να απευθύνουμε στους υποψήφιους δημάρχους της πόλης μας μια ενημερωτική επιστολή και την "Υπόσχεση" την οποία επιθυμούμε να υπογράψουν. Ο στόχος της Εκστρατείας μας είναι να λάβουμε την Υπόσχεση - Υποχρέωση από τους υποψήφιους δημάρχους ότι όταν θα εκλεγούν θα εκπονήσουν πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και φροντίδας των αδέσποτων της περιοχής τους, όπως ορίζει ο σχετικός Νόμος 4039/2012. Με αυτήν την εκστρατεία επίσης επιθυμούμε να αφυπνίσουμε τους πολιτικούς μας στην ύπαρξη του δυναμικού και ενημερωμένου φιλόζωου ψηφοφόρου που ενδιαφέρεται για τα ζώα και έχει πολιτική άποψη επ’ αυτού», αναφέρει η «Κιβωτός».

Η εκστρατεία της Animal Action Hellas
Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την προστασία των ζώων συντροφιάς (Ν. 4039/2012, Άρθρο 9), «οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων».
Η ορθή διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού μέσω της στείρωσης, της σήμανσης και του εμβολιασμού είναι εξαιρετικής σημασίας για πολλούς λόγους:
* Η στείρωση είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ο μοναδικός, επιστημονικός τρόπος διαχείρισης του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Η δηλητηρίαση απαγορεύεται ρητά και τιμωρείται αυστηρά βάσει του Αρ. 16, Παρ. α και β, με πρόστιμο ύψους €30.000 για κάθε ζώο.
* Με τη στείρωση και τον εμβολιασμό εξασφαλίζεται η υγεία του ζώου, μιας και εξαλείφονται τα επιθετικά φαινόμενα μεταξύ αρσενικών ζώων και οι μεταδοτικές ασθένειες, που μεταδίδονται κυρίως με τη γενετήσια πράξη και τη γέννα.
* Εκμηδενίζεται σταδιακά το τρομακτικό φαινόμενο των αγελών που προκαλεί τεράστια ενόχληση στους δημότες με επιθέσεις σε πολίτες.
* Δημιουργείται ένας - αριθμητικά διαχειρίσιμος - αδέσποτος πληθυσμός που συνεπάγεται και κοινωνικά οφέλη όπως:
* Λιγότερα ατυχήματα από αδέσποτα που 'πετάγονται' ξαφνικά στους δρόμους
* Λιγότερα υγειονομικά προβλήματα και άρα καθαρότερο οικιστικό περιβάλλον από την ελαχιστοποίηση επιδρομών των αδέσποτων σε κάδους απορριμμάτων
* Λιγότερα περιττώματα στους δρόμους
* Δημιουργείται ένας υγιής, μικρός σε αριθμό, φροντισμένος αδέσποτος πληθυσμός – εικόνα ευχάριστη - όχι μόνο για τον κάθε δημότη αλλά και για τον ξένο επισκέπτη, που θα έρθει στη χώρα μας, αναμένοντας μια Ευρωπαϊκή εικόνα αντιμετώπισης των ζώων, μακριά από την εξαθλίωση.


Ο διαφορετικός, καθαρός, κριτικός και προγραμματικός λόγος της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας 
"Είναι στο χέρι μας", 
με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαλάντη Παντσίδη, 
κατέκλυσε σήμερα το βράδυ την κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας. Η παρουσία των πολιτών και κυρίως νέων ανθρώπων έδειξε πως τίποτα δε μπορεί να σταματήσει το "νέο" που έρχεται. Ο αχός ακούγεται...Θα πάρουμε τον δήμο για να τον αποδώσουμε στο δημότη. 
Ένας άλλος δήμος Ορεστιάδας "Είναι στο χέρι μας"!!! - See more at: http://einaistoxerimas.blogspot.gr/2014/05/blog-post_14.html#sthash.PCaPONvv.dpuf